Podeli vest

Film “Plavuša” sa osam nominacija vodi u nominacijama za nagradu za najgora filmska ostvarenja “Zlatna malina”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

film
Foto: Shutterstock

Organizatori tradicionalnih holivudskih nagrada za najgora filmska ostvarenja “Zlatna malina” saopštili su da sa osam nominacija vodi film “Plavuša”, a na listi su se od glumaca našli Tom Henks, Silvester Stalone, Džared Leto i drugi.

“Na čelu čopora filmskih džukaca je ‘Plavuša’ koju su čak gledaoci voleli manje od kritičara. Nazvan ‘biografskim (filmom) koji nije biografski’ od strane svojih tvoraca, istražuje eksploatisanje Merlin Monro…nastavljajući da je eksploatiše posthumno”, ocenili su iz “Zlatne maline”.

“Plavuša” je nominovana za najgori film, a njen tvorac Andrju Dominik za najgori scenario i najgoreg reditelja.

Sledi sa sedam nominacija film “Good Mourning” kog organizatori “Zlatne maline” opisuju kao “od smeha oslobođenu stoner komediju sa retkim postignućem savršene nule na sajtu Rotten Tomatoes”.

“Najismevaniji film ‘Morbius’, sa nominovanim najgorim glumcem Letom u naslovnoj ulozi, sakupio je pet nominacija.

Diznijev potpuno nepotreban (i čudnovato jeziv) sidžiaj rimejk Pinokija povukao je konce naših glasača u šest kategorija”, navedeno je iz “Zlatnih malina”.

Za “Zlatnu malinu za najgori film” pored “Plavuše”, “Diznijevog Pinokija”, “Good Mourning” i “Morbiusa” nominovan je i film “Kraljeva kći”.

“Zlatnu malinu za najgoreg reditelja” očekuju, pored Dominika za “Plavušu”, Džad Apetov za “Mehur”, Kolson Bejker, poznatiji kao reper Mašin Gan Keli, i Mod San za “Good Mourning”, Danijel Espinosa za “Morbiusa” i Robert Zemekis za “Diznijevog Pinokija”.

Za najgoreg glumca su nominovani, pored Leta i Pit Dejvidson za glas u filmu “Marmaduke”, kao i Bejker u “Good Mourningu”, Silvester Stalone za “Samarićanina” i Tom Hanks kao Đepeto u “Diznijevom Pinokiju”.

Henks je nominovan i za najgoreg sporednog glumca za “luckastim naglaskom u portretisanju pukovnika Toma Parkera u inače kritički hvaljenom (filmu) ‘Elvis'”.

Naslov najgore glumice mogu dobiti Rajen Kjera Armstrong za “Potpaljivačicu”, Brajs Dalas Hauard za “Svet iz doba Jure: Nadmoć”, Dajen Kiton u “Mek i Rita”, Kaja Skodelario za “Kraljevu kći” i Ališa Silverstone u “The Requin”.

Među nominovanim za sporedne uloge su i Adrija Ardžona, Lorejn Brako, Penelopa Kruz, Bingbing Fan, Mira Sorvino, Pit Dejvidson, Ksavijer Samjuel, Mod San i Evan Vilijams. Kako je najavljeno, dobitnici “Zlatnih malina” u ovim i drugim kategorijama biće objavljeni 11. marta, a uručenje nagrada je 12. marta.

Godišnju nagradu za najgore filmove utemeljio je 1981. godine publicista Džon Džej Bi Vilson, dodeljuje se u Los Anđelesu dan pre Oskara, a o tome kome će pripasti jeftina statua u obliku zlatne maline veličine loptice za golf, odlučuju pretplatnici sajta www.razzies.com.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: