Podeli vest

Hrvatski premijer Andrej Plenković saopštio je na današnjoj sednici vlade da je nevreme pogodilo čak 14 županija, da je povređeno više od 60 osoba, a da su smrtno stradale četiri osobe.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DAMIR SENIČAR

Plenković je na otvorenom delu sednice izrazio saučešće porodicama stradalih, povređenima oporavak i poručio da će Vlada pomoći u saniranju šteta.

”Oštećeno je više od 2.000 objekata. Angažovano je više od 5.000 vatrogasaca. Udari vetra bili su na nivou orkanskih. Ovo je znak sve bržih i razornijih klimatskih promena, one se ubrzavaju i više i brže. Ovo je bila jedna od najjačih grmljavinskih oluja u Zagrebu. Palo je 20-35 litara po metru kvadratnom u svega 10 minuta. Udari vetra bili su olujni, na granici orkanskih”, rekao je Plenković, preneli su hrvatski mediji.

On je rekao da se klimatske promene ubrzavaju više i brže od očekivanog.

“Potrebno je da kao društvo postanemo svesniji naše ukupne odgovornosti”, kazao je Plenkovoić i dodao da će nastaviti pripreme za takve događaje u budućnosti.

Vlasti:Zagrepčani da izbegavaju parkove dok se ne saniraju posledice oluje

Vlasti Zagreba upozorili su danas građane da zbog vlastite sigurnosti izbegavaju posete parkovima dok se ne saniraju opasna, nagnuta stabla i grane, srušeni u olujnom nevremenu koje je u sredu popodne pogodilo kontinentalnu Hrvatsku.

“Molimo građane da zbog vlastite sigurnosti izbegavaju posete parkovima dok se ne saniraju opasna, nagnuta stabla i grane”, upozorili su iz gradske uprave, prenosi Hina.

U sredu popodne kontinentalnu Hrvatsku pogodilo je olujno nevreme, koje je odnelo dva života u Zagrebu i jedan u Slavoniji.

U glavnom gradu Hrvatske više je desetina povređenih osoba, a materijalna šteta je velika.

Snažan vetar nosio je sve pred sobom, granje i limene krovove, razne predmete, rušio dimnjake, kidao stabla, zakrčene su gradske ulice i tramvajski saobraćaj, a u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji hitne i komunalne službe imale su više od 1300 intervencija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: