Podeli vest

Iz Partizana tvrde da se juče u Kruševcu moglo videti na koji način se Crvena zvezda, skandaloznim sudijskim odlukama, favorizuje

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

partizan
Foto: Shutterstock

Nakon jučerašnje utakmice u Kruševcu fudbalska javnost u Srbiji se još jednom mogla uveriti na koji način se Crvena zvezda skandaloznim sudijskim odlukama favorizuje do naslova šampiona Srbije, saopšteno je danas iz Partizana.

Kako se ističe, Partizan je nedeljama upozoravao da se u drugom delu prvenstva dešavaju čudne sudijske odluke na utakmicama Crvene zvezde.

“Svedoci smo da je na jučerašnjoj utakmici u Kruševcu, u 31.minutu utakmice igrač Crvene Zvezde Eraković, pri rezultatu 0:0, u svom šesnaestercu igrao rukom, a što se može utvrditi gledanjem video snimka navedene situacije. Glavni sudija utakmice Marko Ivković je iz samo njemu znanih razloga, odlučio da ovu spornu situaciju ne proveri gledanjem video snimka, odnosno konsultacijom sa VAR sudijama. Igrači Napretka su protestvovali kod sudije, međutim, očigledno da kada Crvena zvezda igra na sceni su neka posebna pravila. Pri rezultatu 0:0, u utakmici koja direktno utiče na krajnji plasman ekipa na tabeli, sporna situacija za sudije na terenu i u VAR sobi ne znači apsolutno ništa”, navode crno-beli.

Smatrali smo da će uvođenjem VAR tehnologije u srpski fudbal broj sudijskih grešaka biti sveden na minimum i da će o poretku na tabeli odlučivati isključivo kvalitet ekipa, medutim direktnim odlukama sudija na terenu i u VAR sobi, Partizan je oštećen u utakmicama sa Napretkom i Čkaričkim, dok je na jučerašnjoj utakmici Crvenoj zvezdi oprošten očigledan penal, dodaju iz Partizana.

“O nedosuđenom penalu za Napredak danas ćuti cela fudbalska Srbija – organi FS S, Sudijska komisija, pa i sam Napredak, dok je Crvena zvezda svakako zadovoljna, jer je nezasluženo osvojila tri boda u utakmici u kojoj VAR tehnologija očigledno ne sme da se upotrebi kako bi se eventualno donela odluka koja bi išla u korist protivnika Crvene zvezde”.

Čelni ljudi Crvene zvezde su pred drugi deo prvenstva najavljivali da neće birati sredstva u borbi za osvajanje titule, te da će se i van terena boriti za istu. Sada je jasno da su u svojoj nameri uspeli, a prethodno sramno optuživši rukovodstvo FS S da ih je stavilo u neravnopravan položaj u odnosu na Partizan, odnosno da se čak i selektor reprezentacije urotio protiv njih, smatraju iz Partizana.

“Partizan je većinu vremena u aktuelnom prvenstvu proveo na prvom mestu na tabeli, međutim kako su u drugom delu prvenstva sudijske greške na štetu Partizana, a sa druge strane sudijske greške u korist Crvene zvezde postale učestale, došli smo u situaciju da je Crvena zvezda favorizovana do verovatne titule šampiona”, zaključuju crno-beli.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: