Podeli vest

Pred sutrašnje prvo polufinale “Pesma za evrovizuju ’22” u centru pažnje je sukob na relaciji Aca Lukas – RTS

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Shutterstock

Festival „Pesma za Evroviziju ’22“ počinje sutra, a prvi polufinalisti pali su u senku sukoba koji se odvija na relaciji Ace Lukasa i njegovog tima i Radio Televizije Srbije.

Lukas je povodom Izbora za pesmu evrovizije sa svojim timom organizova konferenciju za medije na koj je Saša Mirković izneo stav da RTS nespremno dočekuje ovu manifestaciju i da postoji problem sa dopremanjem klavira na scenu.

O istom problemu govorio je i Luksa i dodao da RTS pokušava da mu “podmetne nogu”.

“Konkurs je bio javni i mi smo se kandidovali, prošli smo i sad pokušavaju da nam podmetnu pred nastup. Prvo je stigla tužba, pa sad klavir ne mogu da podignu…”

Lukas je izneo i niz optužbi na račun RTS-a, konkretnije Oliveru Kovačević.

“Kad smo još prošle godine najavili da ćemo se prijaviti, gospođa glavna i odgovorna ili neodgovorna urednica, kako hoćete, Olivera Kovačević rekla je: ‘Može samo preko mene mrtve da ode Aca Lukas’. Aca Lukas ne daje pare da ode na Evroviziju, on ide na takmičenje da pobedi ili ne, ali ne plaća odlazak jer se odlazak na Evroviziju ne plaća. Kome se plaća, to će vam reći Olivera. Ove godine vam garantujem da će otići predstavnik koji neće platiti Oliveri. Ona će reći koji su to članovi žirija i imaće strogu kontrolu i onda će otići onaj koji je najbolji i za koga je publika glasala. Naše je legitimno pravo da možemo da odemo. Mi mislimo da imamo najbolju pesmu, mi znamo da sam ja najpopularniji i da imam najveće šanse tamo. Svi bi meni dali najviše glasova, po mojoj proceni imamo najbolju pesmu”, tvrdi Lukas.

RTS odgovorio Lukasu

Usledio je i odgovor RTS-a i saopštenje da su neprijatno iznenađena lavinom uvreda, neutemeljenih optužbi, insinuacija i unižavanja ugleda njihove kuće od strane Vuksanovića i njegovog tima

“Kao dobar domaćin pružićemo svim izvođačima jednake uslove, a o pobedniku će odlučivati nezavisni i stručni žiri, kao i publika. Možda to nekima nije po volji, možda su neki navikli da rade drugačije, možda upravo onako kako bez ikakvih dokaza i osnove optužuju druge da to rade. Zbog dobre atmosfere koja vlada u organizaciji i među takmičarima na “Pesmi za Evroviziju ’22” nećemo odgovarati nikome lošim tonom. Sve tvrdnje iznete protiv RTS-a pomenuti učesnici imaće priliku da dokazuju u instituciji u kojoj se utvrđuju činjenice”, poručuju iz RTS-a.

Prvo polufinale „Pesme za Evroviziju ’22“ emituje se već sutra od 21 čas uz direktan prenos na RTS 1.