Podeli vest

Svečanost je počela intoniranjem himne, a na bini postavljenoj na gradilištu viore se srpske zastave.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

bijeljina rača
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Radovi na izgradnji deonice auto-puta od Bijeljine do Rače počeli su danas u mestu Velika Obarska, nedaleko od Bijeljine, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandara Vučića, člana Predsedništva i predsednice Republike Srpske Milorada Dodika i Željke Cvijanović.

Na svečanom otvaranju radova, na Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, zajedničkog praznika Srbije i Republike Srpske, prisustvuju i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, ministar energetike Srpske Petar Ðokić, ministar saobraćaja i veza Nedeljko Chorić i drugi ministri.

Svečanost je počela intoniranjem himne, a na bini postavljenoj na gradilištu viore se srpske zastave.

Deonica Bijeljina – Rača u Republici Srpskoj nastavak je auto-puta od Beogada ka Sarajevu.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ranije je najavio da će deonica auto-puta od Bijeljine do Rače od 20 kilometara biti u funkciji za dve i po do tri godine.

Kako je rekao, radovi se finansiraju sredstvima Vlade Republike Srpske i onim što će dati Vlada Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je najavio da će Srbija dati 100 miliona evra za gradnju deonice auto-puta od Bijeljine do Rače.

Auto-put Bijeljina-Rača biće nastavljen na novi most na Savi na granici sa Srbijom i deonicom Kuzmin – Sremska Rača od 18 kilometara u Srbiji.

Prema podacima Autoputeva Republike Srpske, predviđena je gradnja auto-puta na trasi Vukosavlje – Brčko – Bijeljina – Rača ukupne dužine oko 70 kilometara.

Kada je reč o deonici od Bijeljine i Rače, predviđena je gradnja Petlje Bijeljina Sjever sa naplatnom stanicom, Petlje u zoni između naselja Velika Obarska i Batković, kao čvorište i vezu sa brzim putem iz pravca Pavlović mosta.

Gradiće se i čeone naplatne stanice na kraju deonice, novi carinski terminal na delu trase na kraju dionice i baza za održavanje.

U okviru auto-puta gradiće se i mostovi, vijadukti, podvožnjaci, nadvožnjaci i odmorište tipa obostrane stanice, kao i i ostali objekti.

Nakon otvaranja radova, lideri dve zemlje uputiće se u Bijeljinu, gde je Vlada Republike Srpske priredila proslavu Dana srpskog jedinstva, slobode i zastave.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: