Podeli vest

U Jagodini je danas svečano položen kamen temeljac za izgradnju nemačke fabrike Šot Farma (Schott Pharma), koja snabdeva globalnu farmaceutsku industriju visokokvalitetnim rešenjima za bezbedno čuvanje lekova.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ


“Velika mi je čast i zadovoljstvo da danas prisustvujem postavljanju kamena temeljca još jedne nemačke kompanije i da na ovaj simboličan način dam doprinos daljem unapređenju tradicionalno dobre ekonomske saradnje naše zemlje sa najvećom evropskom ekonomijom”, rekao je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.


Istakao je da je ponosan na činjenicu da se u Jagodini gradi jedna ozbiljna fabrika kakva je Šot Farma
“U ovoj farmaceutskoj kompaniji posao će odmah, nakon izgradnje, dobiti 130 radnika, a u kasnijim fazama će ukupno biti otvoreno 350 novih radnih mesta”, kazao je Momirović.


Ministar je napomenuo da je Nemačka glavni spoljnotrgovinski partner naše zemlje, kao i da su nemačke kompanije prisutne u svim vitalnim sektorima naše privrede.
“Stabilnom srpskom izvozu značajno doprinose nemački investitori koji su na listi 15 najvećih srpskih izvoznika u svetu”, rekao je Momirović i dodao da strani investitori imaju poverenja u srpsku privredu.


Ministar privrede Slobodan Cvetković istakao je da je više od 300 stranih kompanija investiralo u Srbiju sa iznosom većim od 32 milijarde dinara
“Samo u prošloj godini bilo je više od 4,2 milijarde dinara direktnih stranih investicija. Vlada Srbije je stvorila ekonomske, privredne i infrastrukturne uslove i želeo bih da čestitam Jagodini na tome što je stvorila prostorne uslove da se sada gradi trinaesta fabrika po redu”, rekao je Cvetković.
On je dodao da smo poslednjih godina svedoci ulaganja u izgradnju puteva, kao i da je Jagodina iskoristila potencijale Koridora 10.
“Jedan od atraktivnih momenata zbog kojih se strani investitori odlučuju za Srbiju jeste naša visokokvalifikovana radna snaga, posebno u tehničkim oblastima”, kazao je Cvetković i istakao da mu je posebno drago što izgradnja fabrika počinje nakon izbora.
“Srbija nastavlja da se razvija i bude prosperitetna”, zaključuje Cvetković.


Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković istakao je da prisustvo dva ministra govori o značaju investicije.
“Jagodina je posebno zahvalna što je izabrana. Srbija je veoma zanimljiva investitorima zato što nudi subvencije i sigurnost kapitala”, rekao je Marković i investitorima obećao dobru logistiku.


Viši potpredsednik kompanije Šot Farma Fabijan Štoker rekao je da je ovo veliki dan za farmaceutsku industriju u Evropi.
“Šot Farma je pionir u rešenjima za farmaceutske kontejnere i sisteme za administriranje lekova. Isporučujemo za 30 najvećih farmaceutskih kompanija koje posluju širom sveta i opslužujemo više od 1,8 miliona kupaca u svetu”, rekao je Štoker.
Dodao je da oni u proseku pružaju više od 25.000 injekcija u minuti preko svojih proizvoda.
Šot Farma ima oko 4.700 zaposlenih i 16 proizvodnih lokacija širom sveta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: