Iako je sezona skijanja već otvorena 2. decembra, tradicionalno zvanično otvaranje nove ski sezone 2023/2024. na Kopaoniku počelo je u četvrtak 7. decembra, saopštilo je večeras JP ”Skijališta Srbije”, navodeći da je prvog dana skijanje bilo besplatno, a da je za tri dana posle otvranja sezone omogućen popust od 30 odsto na ski karte i zabavne sadržaje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/Skijališta Srbije

Sezona je otvorana tradicionalnom manifestacijom ”Ski Opening Kopaonik”, koju ove godine obeležava odlično skijanje i raznovrstan i bogat program, navodi se u sqaopštenju.

Za sve skijaše i bordere ”Skijališta Srbije” su pripremila ski staze Karaman greben, Mašinac, Krst, Malo jezero i poligon za početnike, kao i zabavne sadržaje bob na šinama, Tjubing i zip line.

Već prvog dana Ski openinga skijalo je oko 2.000 skijaša i bordera, navode iz ”Skijališta Srbije”. Vrhovi Kopaonika uveliko su se zabeleli, a prognoze, kako dodaju, idu na radost svih ljubitelja skijanja i planinskog turizma.
Temperature u minusu omogućuju da sistemi za veštačko osvežavanje rade punim kapacitetima, kako bi prvo skijanje ove sezone proteklo u punom sjaju i ispunilo očekivanja više od 10 hiljada posetilaca koji svake godine otvore sezonu na krovu Srbije.

Poput mnogih svetskih skijaških destinacija, Ski Opening na Kopaoniku prate integrisani zabavini program i celodnevni sadržaji. Već prve večeri, gosti na Ski Openingu imali su priliku da isprate revijalni noćni spust sa bakljama u kojem su učestvovali pripadnici Skijališta Srbije i Gorske službe spasavanja.
Gosti mogu da posete i interaktivnu izložbu o Nikoli Tesli koja je svečano otvorena u organizaciji Turističke organizacije Raška i Muzeja Nikole Tesle u vili Ras na Kopaoniku.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: