Podeli vest

Glasački listić za parlamentarne izbore će biti sive boje

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

listići
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

U štampariji “Službenog glasnika” u Beogradu, sinoć u 22 časa počelo je štampanje glasačkih listića za parlamentarne izbore raspisane za 3. april.

U skladu sa ranijom Odlukom Republičke izborne komisuje (RIK) glasački listić je sive boje.

Početku štampanja listića prisustvovli su predsednik RIK Vladimir Dimitrijević, direktorka Službenog glasnika Jelena Trivan, članovi RIK, kao i posmatrači ovlašćeni za praćenje rada organa za sprovođenje izbora.

Dimitrijević je kazao da će se štampati 6.501.689 listića, kao i za glasanje za izbor predsednika Reoublike, što je jednako ukupnom broju birača upisanih u Jedinstveni birački spisak.

Naveo je da je RIK juče na sednici donela odluku o izgledu listića za glasanje za narodne poslanike dodajući da će listići biti štampani na ukupno 29 jezičkih varijanti.

“Na formatu A4 štampaće se u jednoj jezičkih varijanti, na formatu A3 na dve ili tri jezičke varijante, a na formatu A2 na tri, četiri i pet jezičkih varijanti”, rekao je Dimitrijević novinarima.

Dodao je da će se u Srbiji glasati na ukupno 8.255 biračkih mesta, od kojih je 29 mesta u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, kao i na 77 biračkih mesta u inostranstvu, odnosno u 34 strane države.

U nedelju 20.marta počelo je štampanje listića za predsedničke izbore.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: