Podeli vest

Šesti po redu Kaleidoskop kulture u okviru kojeg će biti predstavljeno više od 40 kulturnih programa počeo je u Novom Sadu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ

Direktor Fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture Nemanja Milenković ističe da će tokom više od meseca hiljadu umetnika slaviti kulturu zajedništva.

“Ljudi su postali svesni kulture i žele i jedva čekaju da se desi ovakav događaj. Sa krilaticom ‘Neraskidive veze’ uspeli smo da spojimo snažan programski koncept četiri dana otvaranja i pet nedelja umetnosti i da kroz prožimanje različitih vrsta umetnosti i svetskih umetnika koji nastupaju odgovorimo na umetnički koncept. U ove programe uključujemo ne samo studente već i srednjoškolce”, kazao je Milenković.

Prema rečima direktora Vojvođanskog simfonijskog orkestra Romana Bugara otvaranje ovogodišnjeg Kaleidoskopa biće izvedeno sa jednim od napopularnijih pijanista sveta, Peterom Bencom.

“Program je muzika iz filmova Hari Poter, Supermen, Pirati sa Kariba, to su pop, rok obrade u klasičnom maniru. Tu su i obrade grupe Kvin i Majkla Džeksona. Po prvi put će publika u Srbiji imati prilike da vidi Benceov šou. Nešto sasvim novo, dobro odabran program i za svačiji ukus”, rekao je Bugar.

Na ovogodišnjem Kaleidoskopu kulture nastupiće i dobitnik Gremija i jedan od najpopularnijih džez muzičara, Džejson Majls, a u programima će učestvovati najznačajnija domaća i regionalna imena književnosti Matija Bećković, Muharem Bazdulj, Jasminka Petrović, i mnogi drugi.

Programi Kaleidoskopa kulture trajaće do 15. oktobra, a ulaz na sve programe je slobodan.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: