Podeli vest

U Antaliji u Turskoj danas je zvanično otvoren treći Antalijski diplomatski forum (ADF), na kome učestvuje i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Antalijski diplomatski forum traje tri dana i okuplja gotovo 4.500 učesnika, uključujući 19 lidera država i 73 ministra, kao i 57 međunarodnih predstavnika.


Glavna tema foruma jeste “Unapređenje diplomatije u vremenima previranja”, a kako su organizatori naveli, cilj teme je da pruži zajednički okvir za razmišljanje u potrazi za mirnim izlaskom iz turbulentnog perioda u kojem se ceo svet nalazi.


Forum zvanično je otvorio turski ministar spoljnih poslova Hakan Fidan, a okupljenima će se obratiti i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ


Govore van panela imaće ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, kao i mađarski premijer Viktor Orban.


U subotu 2. marta, biće održan i panel pod nazivom “Izazovi i mogućnosti Balkana”, na kome će pored Dačića, učestvovati i diplomate iz nekoliko zemalja regiona, uključujući Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, kao i specijalni predstavnik Velike Britanije za Balkan Stjuart Pič.


Na forum je stigao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.


Kako je najavljeno, planirano je da se Dodik u petak, tokom dana, na marginama foruma, sastane sa turskim liderom Redžepom Tajipom Erdoganom, ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom, kao i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: