Podeli vest

Čuveni australijski muzičar – gitarista Tomi Emanuel sinoć je otvorio 19. izdanje festivala Beer fest na beogradskom Ušću pred više desetina hiljada posetilaca Glavne bine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

BEER FEST BEOGRAD 2022
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/

Na svom koncertu od punih sat vremena, Emanuel je ubrzano sproveo publiku kroz svoju plodnu karijeru dugu više od 60 godina, sa više od 20 albuma, budući da je počeo da svira gitaru sa svega 4 godine.

Tokom ove godine Emanuel je bio pretežno na američkoj turneji, a nedavno je svirao i na internacionalnom Jaž Montreal festivalu (Kanada), a pre toga na Jamajci, u Engleskoj i dosta po Evropi – Francuska, Belgija.

Ove noći potpuno sam na pozornici, u svečanoj beloj kosulji, impresionirao je publiku koja je uživala u njegovim majstorskom i bravuroznom muziciranju na gitari.

“Sećam se divnog koncerta koji sam imao kod vas u Narodnom pozorištu u Beogradu, nisam znao šta da očekujem. A vi ste bili sjajni, pevali ste na kraju koncerta. Sada bih želeo takođe da pevate na sledećoj pesmi”, pun entuzijazma je rekao Emanuel i zasvirao čuvenu pesmu “Jealous Guy” DŽona Lenona (mlađe generacije znaju i verziju Brajana Ferija kao veoma uspešnu obradu).

Taj prvi koncert Tomija Emanuela je održan u januaru 2006.godine, i večeras se ponovila ta magija, jer je publika horski pevala stihove numere “Jealous Guy” zajedno sa njim, koji je pustio vokal, iako je prvenstveno instrumentalista.

Neobičan je izbor Tomija za otvaranje 19. Beer festa, jer je reč o intimnijem programu za manje zatvorene prostore, posebno što nije svirao sa bendom, već skroz sam.

Svetski muzičar se vratio sa gostovanja na 16. izdanju festivala “Summer Guitar Art fest” u Crnoj Gori, gde je održao 16. avgusta samostalan koncert u Herceg Novom, na kome je nastupao i makedonski muzičar – gitarista i kompozitor Vlatko Stefanovski.

Sinoć je takođe Tomi nastupio u Raškoj, tako da je imao mini turneju od tri koncerta u našem regionu i Srbiji.

Tomi Emanuel je nastupao sa Stokelom Rozenbergom i Vlatkom Stefanovskim na 13. Gitar Art festivalu u Beogradu u triju „Kings of Strings”, kada su rasprodali koncerte u Sava centru i tadašnjem Domu sindikata.

Ta saradnja dovela je i do snimanja uspešnog albuma “First Step” (2012).

Slavni australijski gitarista specijalno za agenciju Tanjug je danas istakao da je uvek presrećan kada dolazi u Beograd i Srbiju, i zahvalan je publici odavde što su mu koncerti bili uvek rasprodati.

Beogradski festival piva u ostatku večeri na Glavnoj bini ugostio je pop rok sastav “Bajaga i instruktori”, a planirani su nastupi popularnog hrvatskog pank rok benda “Hladno pivo” na čelu sa pevačem i povremeno glumcem Miletom Kekinom i srpskog benda “Vreme čuda”, dok je na bini Moto Platz glavna atrakcija bio koncert “Bijelo dugme Tribute”.

Gledano u brojkama, Beer fest ove godine će trajati 4 umesto 5 dana, kako je bilo svake godine, nastupe će imati više od 50 bendova na 4 bine, očekuje se ukupno 500 000 posetilaca, a biće prisutno više od 300 etiketa piva za jubilej od 300 godina pivarstva u Srbiji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: