Podeli vest

Ispred zgrade Ustavnog suda danas je nešto pre 15 časova završen protest Inicijative ProGlas pod nazivom “Ne pristajemo”, a koji je oko podneva počeo ispred Terazijske česme.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

 Inicijativa ProGlas započela je danas nešto posle 12 časova protest na platou ispred Terazijske česme pod nazivom "Ne pristajemo", a saobraćaj u Ulici kralja Milana od Trga Republike je blokiran.
FOTO TANJUG

Okupljenim građanima ispred zgrade Ustavnog suda obratili su se predstavnik studenata Ivan Bjelić i profesor Pravnog fakulteta Miodrag Jovanović.

Protestu kod Terazijske česme priključili su se i studenti koji su noć proveli pod šatorima u Ulici kneza Miloša, a koji su protekla 24 sata protestovali na uglu ulica Kneza Miloša i Birčaninove.

Na skupu kod Terazijske česme obratili su se glumica Svetlana Ceca Bojković kontrolor na izborima Srđan Cvijić, profesori Filip Ejdus i Oliver Tošković kao i predstavnici koalicije “Srbija protiv nasilja”.

Ispred koalicije Srbija protiv nasilja obratili su se Marinika Tepić, Miroslav Aleksić i Radomir Lazović, kao i košarkaš Vladimir Štimac ispred koalicije NADA, kao i studentkinja Emilija Milenković.

Radomir Lazović iz koalicije “Srbija protiv nasilja” naveo je da oni zahtevaju poništenje izbora i njihovo ponovno održavanje u fer uslovima, sa, kako je naveo, uređenim biračkim spiskom.

Nosilac liste “Srbija protiv nasilja” Marinika Tepić poručila je da ovi izbori moraju da budu poništeni.

Tepić, koja već 12 dana štrajkuje glađu, prevezena je u bolnicu, a kako je saopšteno iz Stranke slobode i pravde, usled narušenog zdravstvenog stanja, smeštena je na odeljenje intenzivne nege.

Predstavnici inicijative “ProGlas” ponovili su da traže održavanje novih parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora u Srbiji, zbog, kako tvrde, izneverene izborne volje građana i da pružaju podršku studentima koji protestuju na pokazanoj građanskoj hrabrosti kao i da osuđuju nasilne napade na institucije, ali i, kako su naveli, prekomernu upotrebu sile.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: