Podeli vest

U Voždovačkom sportskom centru “Šumice” počeo je danas oko 17.40 časova sastanak opštinskih i mesnih odbora Gradskog odbora Beograd SNS povodom pripreme za predstojeće beogradske izbore.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ (STF)

Sastanku prisustvuju predsednik SNS Miloš Vučević, Poverenica Gradskog odbora Beograd i potpredsednica SNS Ana Brnabić, potpredsednici stranke Vladimir Orlić, Aleksandar Šapić, Siniša Mali, kao i drugi stranački funkcioneri među kojima Nikola Selaković, Mihailo Jovanović, Darija Kisić, Petar Petković, Tomislav Momirović, Aleksandar Martinović, Arno Gujon…

Očekuje se da se obrati i predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić.

Prvi deo sastanka je otvoren za medije, a prva se obratila Ana Brnabić koja je rekla da se ponvo ide na izbore u Beogradu i da će još ubedljivije pobediti.

Na jučerašnjoj sednici Predsedništva SNS doneta je odluka da se ide na nove beogradske izbore, a Šapić je najavio da naprednjaci već od danas kreću u kampanju.

Skupština Grada Beograda danas nije konstituisana zbog nedostatka kvoruma, što je konstatovao predsedavajući Toma Fila rekavši da se ide na nove beogradske izbore.

BRNABIĆ: CILJ OPOZICIJE JE DA VUČIĆ NE UČESTVUJE U KAMPANJI ZA IZBORE U BG

Potpredsednica SNS i poverenica SNS za Beograd Ana Brnabić izjavila je danas na skupu stranke u Voždovačkom sportskom centru “Šumice” da je u predstojećoj kampanji cilj opozicije da se ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne nađe na listi SNS, pošto onda, kako je rekla, ne mogu da pobede.

”Njima je cilj da u ovoj kampanji izbace Aleksandra Vučića iz trke, da ne sme da pozajmi svoje ime i svoj lik listi kojoj želi, jer su potpisali kapitulaciju dok god lista nosi njegovo ime, oni ne mogu da pobede. E, to neće moći. Jednostavno – neće moći”, rekla je Brnabić.

Dodala je da je jedini način za opoziciju da dođe na vlast da ”stranci dođu, lupe šakom o sto i dovedu ih na vlast”.

ŠAPIĆ:NOVI BG IZBORI PREVAZILAZE LOKALNE TEME, BRANIĆE SE I DRŽAVA

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da su predstojeći novi beogradski izbori najvažniji od uvođenja višestranačja, što se lokala tiče, jer, kako je rekao, prevazilaze lokalne teme i biće vrednosni izbori kojima će se braniti i država.

“Ovo su prvi izbori koji se ponavljaju na ovaj način. Ovi izbori se ne tiču komunalnih pitanja, ovo će biti vrednosni izbori, gde će se birati između dva pogleda na državu, narod, srpsku naciju, ekonomiju. To sam rekao pre mesec i po, dva, da Beograd mora da ima srpsku vlast, srpskog gradonačelnika. Kad god smo imali jugoslovensku vlast ili neku drugu, dobro je bilo svima drugima, najgore Srbima. Kad smo imali srpsku, bilo je dobro i drugima”, rekao je Šapić.

On je rekao da je trenutak u svetu veoma specifičan.

“Ukoliko budemo dozvolili da izgubimo Beograd, pitanje je šta će sutra biti sa Srbijom. Mi, sa druge strane, imamo ljude koji uopšte nemaju dilemu kako bi rešili probleme koje nas tište decenijama, od Kosova, preko naše braće u Republici Srpskoj. Tako je, Kosovo je Srbija. Oni (opozicija) bi priznali Kosovo, odrekli se Republike Srpske, proglasili sami sebe genocidnim narodom, i kazali idemo u Evropu. Koju Evropu? Mi smo Evropa. Ova Evropa u kojoj se mi nalazimo, mi smo je krvlju branili. Moji i vaši đedovi su dali krv za ovu Evropu. Ne može Nemac da bude veći Evropljanin od nijednog od nas”, napomenuo je Šapić.

On je istakao da se nada da će Srbija biti deo Evropske unije.

“Zato moramo u ovu kampanju da uđemo ujedinjeniji nego ikada, ovo je pitanje veće od gradske vlasti. I, kao što smo rekli kada su pokušali da napadnu institucije države, da ruše državu, nakon izbora, ovde je manje važno ko će da upravlja gradom. Ovde je pitanje da li ćemo da odbranimo državu. Važno je da živimo u uređenom društvu, a ne u bezvlašću, važno je da damo sve od sebe i da pobedimo”, istakao je Šapić.

VUČEVIĆ:NEĆE STRANCI ODLUČIVATI KO ĆE BITI GRADONAČELNIK, VEĆ GRAĐANI SRBIJE

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević rekao je danas da je pobeda na izborima 17. decembra bila čista i ubedljiva i poručio da će na predstojećim izborima u Beogradu glasati građani Srbije i da neće “stranci odlučivati ko će biti gradonačelnik, ni ministri”.

“Neće stranci odlučivati ni ko može da glasa a ko ne, jer je to zapisano u Ustavu naše Srbije”, rekao je Vučević u svom obraćanju na početku sastanka GO SNS u Šumicama.

Naglasio je da će večeras pitati predsednika Srbije Aleksandra Vučića da sa SNS ide na izbore.

“Mi ćemo večeras da pitamo kulturno, bratski da zamolimo da opet Aleksandar Vučić ide sa nama na izbore, jer se mi njega ne stidimo, jer je on deo nas i mi smo uz njega i bićemo uz njega. A predlažemo i ovoj drugoj opciji da i oni stave svog lidera ili svoje lidere, zašto se stide? Mi se ne stidimo čoveka koji ozbiljno i državnički vodi Srbiju, mi ćemo sa ponosom da idemo sa njim u kampanju, nego gde je vama (opoziciji) Đilas, da li smete njegovo ime da napšete?”, rekao je Vučević.

On je uputio molbu svim mesnim i opštinskim odborima, svim članovima i funkcionerima da izađu na teren i vode kampanju.

“Svi na teren, i članovi i posebno funkcioneri, svi mesni i opštinski odbori. Da, mi ćemo da radimo, od čoveka do čoveka, od vrata do vrata, da obiđemo sve pijace i trgove, budemo sa narodom i da ih zamolimo da sačuvamo još jednom Beograd od ruku onih koji su ga pljačkali i razarali”, rekao je Vučević.

Predsednik SNS je pozvao Vučića da ih i dalje predvodi.

“Da nas predvodi onaj sa kojim smo išli u pobede i sa kojim idemo u još jednu ubedljivu pobedu. Ne damo Beograd lopovima. Molim Aleksandra Vučića da nam se obrati i da povede ovu pobedničku energiju i listu”, rekao je Vučević.

VUČIĆ: I OPOZICIJA ZNA DA NIJE BILO KRAĐE NA IZBORIMA

Predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da opozicija nije u stanju ljudski da prihvati poraz i da su i sami svesni da nije bilo nikakve izborne krađe u Beogradu.

„I znaju da su lagali. Oni i danas znaju da su lagali. Znate po čemu to najbolje vidite? Pa vidite po tome što nema oduševljenja i euforije kod njih zato što su dobili nove izbore. Zato što odlično znaju da niko nije ukrao ni jedan glas. Zato što im je savršeno jasno. Šta misle ljudi u Beogradu i Srbiji?“, izjavio je Vučić na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke u Šumicama.

Kako je rekao, SNS se u kampanji borila svojim projektima, novim naučno-tehnološkim parkovima, Bio4 kampusu, većim platama i penzijama.

Vučić je rekao da su cele prošle godine trpeli pritiske zbog nerazumne politike režima Aljbina Kurtija, a da se opozicija pravila da to ne vidi, i da je opozicija, za sve to vreme, u Beogradu i Srbiji računala da je trenutak da to iskoriste za dodatni pritisak na svoju zemlju, za dodatni napad na svoju zemlju.

„Nije slučajno da su se tako umnožavali i ubrzavali i usložnjavali pritisci i oko naše spoljne politike. Te uvedite sankcije, te ogradite se od prijateljstva sa Kinom, te uradite sve što mi od vas tražimo, a ja samo ne znam, a šta će nam onda država. A zbog čega bi smo imali državu? Mislite da je dovoljno da nam pošaljete mail, faks ili objavite na svom sajtu i tog dana mi moramo svi da se saglasimo sa svakom vašom odlukom“, poručio je Vučić.

Kako je rekao, zatim je moglo da se vidi da su unutar zemlje počeli da govore, naročito posle pojedinih događaja na KiM da je to njima prilika da se dočepaju vlasti u Beogradu.

„Ne zato što mnogo vole Srbiju ili Beograd, već zato što mnogo vole danas popunjenu srpsku kasu i beogradsku kasu, ništa drugo od toga“, poručio je Vučić.

VUČIĆ:IĆI ĆEMO U FORMIRANJE POKRETA, VAŽNO JE ZAJEDNIŠTVO

Predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić pozvao je večeras rukovodstvo stranke da se na izbore izađe u što širem frontu, jer Srbiji treba zajedništvo.

On je na sastanku beogradskih naprednjaka rekao da će to možda doneti glas manje, ali je važno da se pokaže zajedništvo i koliko su svi spremni da se bore za Srbiju.

“Zaboravite razlike i ko će da ima odbornika više ili manje, prekinite sa raspravama i pokušajte da se ujedinite u jedan zajednički front za pobedu u Beogradu i u Srbiji”, poručio je Vučić.

On je istakao da će biti sve lošija situacija svuda, a nama je potrebno da štitimo i branimo zemlju i čuvamo KIM i srpski narod, a da zemlja napreduje.

“To nisu laki zadaci, zato treba da radimo više nego ikada, i ići ćemo u formrianje pokreta da okupimo i one koji nisu deo stranke”, poručio je Vučić.

VUČIĆ:ŽELIM POBEDU DA BI BG BIO U DOBRIM RUKAMA I MOGAO DA SE RAZVIJA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da želi ubedljivu pobedu naprednjaka na beogradskim izborima, da bi Beograd ostao u dobrim rukama i mogao da se razvija.
On je rekao i da nema lični interes da učestvuje u kampanji za nove izbore u Beogradu, ali da ima interes kao Beograđanin.
“Imam interes kao građanin, kao Beograđanin i kao građanin Srbije, jer bih voleo da Beograd ostane u dobrim rukama i da može da se razvija. Ali, verujte mi da mi je najveći motiv, vaša energija, vaša podrška, vaša snaga. Svaku kuću obiđite i mene nije sramota da kažem da ih pobedimo, da ih pobedimo ubedljivije nego u decembru”, poručio je Vučić na sastanku beogradskih naprednjaka u hali “Šumice”.
On je dodao i da zna njihove slabosti, ali i da zna koliko su neki drugi mnogo lošiji.
“Znam da ovde ima neko i da opomene ove ljude, a moraćemo mnoge i da menjamo”, rekao je Vučić i dodao da neki kažu da on ima dobru dušu pa će posle mesec dana da zaboravi na to.
“Moraćemo, ne zbog njih, ili moje dobre ili loše duše, već zbog zbog toga što ćemo morati bolje rezultate našem narodu da pokažemo, da sve te ljude promenimo. I neće tu biti pardona i neće biti nikakve milosti”, istakao je on.
Vučić je zahvalio prisutnima i simpatizerima stranke jer su pokazali, kako je rekao, koliko vole svoju zemlju.
“Ono što mi je mnogo važno – beskrajno vam hvala na tome što ste sve ove godine, kad je bilo teško, uz svu ovu muku, uspeli da istrpite sve moguće uvrede, laži. Svakoga dana je to tako, nešto novo izmisle, sa samo jednim ciljem, da sruše svoju zemlju. I zato vam hvala što ste uvek i u svakom trenutku pokazali koliko volite svoju zemlju. I vi penzioneri, i vi mladi ljudi, vi koji ste jedni i drugi ponajviše uložili u našu budućnost. Vi koji ste dobro razumeli naše probleme iz prošlosti, a vi pred kojima je budućnost cele ove zemlje posebno”, napomenuo je predsednik Srbije.
On je zahvalio i ženama na podršci.
“Hoću da se zahvalim svim ženama, damama. Zahvaljujući njima, pobeđivali smo i pobeđivaćemo uvek. Zašto? Zato što su žene bile te koje su pokazivale veću odgovornost od nas, muškaraca. Ne biste verovali koliko veći procenat žena nam pruža podršku, jer žene znaju šta je red, marljivost, odgovornost. One brinu o svakom detetu, kući, znaju šta je država i ne stavljaju to na kocku”, kazao je Vučić.
On želi, kako je rekao, “još ubedljiviju pobedu nego u decembru”.
“Želim da im pokažemo da ne možete poštene ljude da optužite da su lopovi i da im pokažemo – jeste Beograd kosmopolitski grad, ponosimo se time, ali Beograd je Srbija, Beograd je srpski grad, biće i ostaće. Borba počinje, neka bude do konačne pobede”,

VUČIĆ:OPOZICIJA POZVALA SVE KOJI MRZE SRB, ŽELE DA SAKRIJU LIDERA

Predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić rekao je večeras da je opozicija, nakon poraza na izborima pozvala sve one koji mrze Srbiju kako bi govorili loše o njoj, a da im se čitava borba zasniva na tome da sakriju da im je vođa Dragan Đilas.

“Ne zaboravite onda su pozvali sve one koji mrze Srbiju po zadatku već deceniju i duže. Jeste li nekada čuli da je šta lepo o Srbiji rekao američki senator Robert Menendez, Predsednik Odbora za spoljne poslove nemačkog Bundestaga Mihael Rot, posmatračke misije Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Stefan Šenah, ili učesnik u posmatračkoj misiji Andreas Šider”, rekao je Vučić na sastanku beogradskih naprednjaka u sportskoj sali “Šumice”.

Prema rečima Vučića, čitava borba opozicije se zasniva na tome da sakriju da im je lider Dragan Đilas.

“Čitava njihova borba, da se ne lažemo, se zasniva samo na jednoj stvari – da sakriju one koji ih predvode, da se nigde ne vidi da im je (Dragan) Đilas vođa, a vi vaše, ne smete da postavite zato što ne znamo baš kako ćemo da pobedimo”, ukazao je Vučić.

Dodao je da energija normalnosti i pristojnosti mora da bude snažnija i jača od energije mržnje koju opozicija seje na svakom koraku.

“Hoće da nam oduzmu zemlju, hoće da nam ukinu državu Srbiju, hoće da na mejl i faks koji dobijemo iz pojedinih zemalja odgovorimo su da gazde. A mi nećemo da imamo gazde i nećemo da budemo sluge bilo kome drugom, osim da služimo svom narodu”, naglasio je Vučić.

On je okupljenima rekao da je spreman da pomogne SNS-u na narednim izborima, ukoliko su članovi te stranke zainteresovani.

“A ja njima lepo predlažem, ako već ne smete Đilasa da stavite, hajde, onako hrabro postavite na čelo liste, za nosioce liste Rota, Šidera, Šenaha, to je vaša lista za Beograda”, rekao je Vučić.

Vučić je apelovao na sve članove SNS-a da prilikom kampanje od vrata do vrata argumentovano razgovaraju sa ljudima.

“Kada radite kampanju od vrata do vrata koja se radi u celom svetu, to je najteži posao. Naići ćete na mnogo njih koji će da vas opsuju, da vam kažu nešto ružno. Prećutite, kažite hvala i nastavite dalje. Pokušavajte argumentima da razgovarate sa ljudima jer svi su na kraju krajeva oni naši”, istakao je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: