Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle niza sastanka sa evropskim zvaničnicima u Briselu, da je Srbija u skladu sa svojom politikom jasno rekla da želi da se primene svi sporazumi koji su potpisani, od Osnovnog sporazuma iz 2013. do sporazuma koji su kasnije postignuti u Briselu i Ohridu, kao i da Srbija ne može da prihvati nezavisnost Kosova.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG

“Uvek smo samo jednu stvar isticali, koja je uvek ponavljana, a to je da Srbija ne može da prihvati članstvo Kosova u UN niti nezavisnost Kosova i na tim pozicijama smo rekli da smo spremni da ispunjavamo sve ono što je dogovoreno”, rekao je Vučić novinarima.

Kazao je da smo izrazili uverenje da je papir koji smo primili 21. oktobra dobra osnova za nastavak rada u budućnosti.

Spremni smo za formiranje ZSO

“Potpuno smo spremni za formiranje ZSO u skladu sa predlozima koje smo dobili, za papir od 21. otkobra smo rekli da smo spremni da prihvatimo i da idemo u primenu”, istakao je Vučić.

Neće biti sankcija Srbiji

“Niko u Briselu nije pomenuo nikakve sankcije prema Srbiji, čuo sam da ih je neko drugi pominjao, ja nikada nisam rekao da bi Prištini ili bilo kome trebalo uvesti sankcije, kada se donose sankcije ulazi se u lošu atmosferu”, rekao je predsednik.

Podržaćemo delovanje Kfora

“Podržavamo delovanje Kfora i NATO-a na KiM i očekujemo da povećaju broj svojih pripadnika”, rekao je Vučić.

Dodao je da je problem da mimo tog mandata kažete da ćete da podržavate stvaranje tzv. vojske Kosova, jer to nemate pravo da radite u skladu sa Rezoulicjom 1244.

Srbija je ponosna što čuva međunarodno pravo

Predsednik Vučić izjavio je večeras da Srbija može da se ponosi time što, kao jedna mala zemlja, čuva međunarodno pravo, Povelju UN i Rezoluciju 1244 kao temelj svog opstanka i njih vidi kao temelj rešavanja problema u budućnosti.

Nakon sastanka sa evropskim zvaničnicima u Briselu, na pitanje da li postoji svetlo na kraju tunela posle 10 godina pregovora i razgovora, Vučić je rekao da su se ti razgovori vodili mnogo duže, čak i da su i neki sporazumi prihvatani i potpisivani.

Istakao je da je veoma teško na istom nivou voditi razgovore sa onima koji su davno odlučili da priznaju nezavisno Kosovo.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SUTRA JE SPASOVDAN

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici sutra slave praznik Vaznesenja Gospodnjeg, Spasovdan, kojim se obeležava 40. dan nakon Vaskrsa kada…