Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se pred početak 77. zasedanja Generalne skupštine UN sa predsednikom Vlade Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

UJEDINJENE NACIJE
AP Photo/Mary Altaffer

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao sa delegacijom Srbije u sedište UN u Njujorku, gde prisustvuje otvaranju Generalne debate svetskih lidera.

Vučić je sedištu UN zajedno sa ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakoviće i ambasadorom Srbije u SAD Markom Đurićem, kao i ambasadorom Misije Srbije pri UN Nemanjom Stevanovićem.

Vučić u sedištu UN razgovarao sa Edijem Ramom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas na otvaranju Generalne debate 77. zasedanja Generalne skupštine UN sa premijerom Albanije Edijem Ramom.

“Kratak pozdrav prilikom susreta sa prijateljem Edijem Ramom na marginama otvaranja UNGA77 i prilika da razmenimo prve utiske sa ovog važnog događaja, ali i da napravimo planove o zajedničkim nastupima na sastancima tokom Generalne skupštine UN”, naveo je Vučić na instagramu.

Vučić se sastao sa predsednikom Kipra Nikosom Anastasijadesom

Predsednik Srbije sastao se danas sa predsednikom Republike Kipar Nikosom Anastasijadesom.

Vučić je održao sastanak sa Anastasijadesom nakon otvaranja Generalne debate svetskih lidera u sedištu UN.

Vučić se sastao sa predsednikom Gvatemale Faljom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u sedištu UN sa predsednikom Gvatemale Aleksandrom Eduardom Đamatei Faljom o gorućim globalnim i regionalnim temama i jačanju saradnje u brojnim oblastima.

“Izuzetno dobar, otvoren i srdacan sastanak sa predsednikom Gvatemale Faljom. Razmenili smo mišljenja o gorućim globalnim i regionalnim temama, ali i o proširenju bilateralne saradnje u brojnim oblastima, poput nastavka učešća studenata iz Gvatemale u programu Svet u Srbiji, međusobne podrške u međunarodnim organizacijama, kao i sveobuhvatne ekonomske saradnje”, objavio je Vučić na instagramu.

Vučić i predsednik Gabona razgvarali o saradnji u oblasti energetike

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas na marginama Generalne debate u UN sa predsednikom Gabona Ali Bongo Ondimbom o jačanju političkog dijaloga i ekonomske saradnje, a posebno u oblasti energetike.

“Saglasili smo se da je potrebno da još više radimo na jačanju političkog dijaloga i ekonomske saradnje, posebno u oblasti energetike, ali i na uzajamnoj pordšci u međunarodnim organizacijama”, rekao je Vučić posle sastanka.

Vučić razgovarao sa Abazovićem u UN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se danas u sedištu UN sa predsednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem.

“Prvi današnji susret sa Dritanom Abazovićem. Nastavljamo kasnije da govorimo o unapređenju saradnje između Srbije i Crne Gore”, naveo je Vučić na Instagramu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: