Podeli vest

Jutros u 7 časova na šaleterima Javnog preduzeća “Pošta Srbije” počela je prijava građana za korišćenje vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zlatibor
Foto: Bilten.rs

Iako postoje već devet godina, za turističke vaučere u vrednosti od 5.000 dinara uvek vlada veliko interesovanje i prijave se izvrše u rekordnom roku.

“Jutros po otvaranju svih poslovnica “Pošta Srbije” širom teritorije naše zemlje počela je podela nove serije vaučera od 100.000 vaučera u vrednosti od 5.000 dinara i očekujemo izuzetno veliko interesovanje, imajući u vidu da je sa prvom serijom koja je bila od 4. januara rekordna podela završena za nešto manje od dva dana”, izjavila je za Tanjug Dunja Đenić, pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ona je dodala da, kada je reč o pravima na vaučere, ona su ista kao i prethodne godine, a ovoga puta novina je da korisnici vaučera mogu biti i lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju.

“To su i penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti”, istakla je Đenić, zadužena za sektor turističke inspekcije i turizam. Sa novom serijom vaučera nemaju pravo oni koji su ostvari pravo korišćenja u prvoj seriji. Vaučeri se mogu iskoristiti do 20. novembra.

“Za prijave prvo i neophodno je da se izvrši rezervacija kod ugostitelja koji se nalaze na listi ugostitelja koji rade po šemi vaučera – pružaju ugostiteljske usluge koji se nalaze na sajtu ministarstva. Nakon što se izvrši rezervacija kroz centralni informacioni sistem za ugostiteljstvo, potencijalni korisnik usluge vaučera svoju rezervaciju prilaže uz zahtev na poslovnicama pošte, kao i dokaz o ostvarenju prava koja smo naveli”, navela je Đenić.

Prema njenim rečima, do sada ima prijavljenih 4.300 ugostitelja što je značajno veći broj u odnosu prethodne godine kada i je bilo 3.500. “Trideset dana je minimalni rok za prijavu pre početka realizacije aranžmana. Ostalo je najinteresantnije za građane kao i prethodnih godina – Soko Banja, Zlatibor, Vrnjačka Banja, Sijarinska Banja”, rekla je Đenić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: