Podeli vest

Evroprajdom Beograd će pokazati da je grad otvoren za sve, jednak za sve, da je grad promena i da prava svih moraju da budu zagarantovana, rekao je Miletić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

europrajd
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/

Prvi Evroprajd u Jugoistočnoj Evropi, kao najznačajniji događaj za LGBTI+ zajednicu, zvanično je otvoren danas u Beogradu podizanjem zastave sa simbolom prajda ispred Palate Srbija.

Tokom Nedelje ponosa koja će trajati do 18. sepembra biće organizvoano više od 130 različitih događaja, a završnica manifestacije tebalo bi da bude šetnja u subotu u 17.00 časova, za čije se održavane, iako su, kako je jedan od organizatora Europrajda Goran Miletić rekao pregovori još u toku, očekuje odluka države.

“Evroprajdom Beograd će pokazati da je grad otvoren za sve, jednak za sve, da je grad promena i da prava svih moraju da budu zagarantovana”, rekao je Miletić i naglasio da je ovo prilika da se pošalje poruka tolerancije, solidarnosti, jednakosti.

Miletić je rekao da je ovo prvi put da je zastava podignuta ispred jedne institucije i da tim činom žele da pokažu da one moraju da urade deo svog posla, jer nema razloga da se zakonska pitanja koja se tiču prva LGBT + zajednice ne budu sprovedena odmah.

“Bili smo otvoreni za dijalog i zahtevamo da u ovoj zgradi ili durgim vladinim institucijama urade svoj posao, a na prvom mestu želimo da Zakon o istopolnim zajednicama bude hitno usvojen”, rekao je Miletić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: