Podeli vest

Oslobodićemo našu teritoriju vojnim putem, što ne zavisi sod toga šta Rusija misli ili želi, koliko od vojnih sposobnosti Ukrajine, poručio je Podoljak.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

podoljak
Foto: Tanjug/AP Photo/Nicolae Dumitraće

Ukrajina je odlučna da povrati teritoriju koju će Rusija verovatno anektirati nakon insceniranih glasanja u okupiranim oblastima, rekao je danas savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak.

On je u intervjuu agenciji AP dodao da ozbiljno shvata pretnje Moskve da će upotrebiti nuklearno oružje u ratu sa susedom.

Savetnik predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog tvrdi da se ništa neće promeniti na bojnom polju ako u narednim danima Rusija, kao što se očekuje, bude namerila da pripoji četiri regiona južne i istočne Ukrajine.

“Oslobodićemo našu teritoriju vojnim putem, što ne zavisi sod toga šta Rusija misli ili želi, koliko od vojnih sposobnosti Ukrajine”, poručio je Podoljak.

On je dodao da je od vitalnog značaja da Ukrajina ponovo preuzme svu svoju zemlju koja je zaplenjena silom i to je okarakterisao kao važno ne samo za njegovu zemlju, već i za njene evropske susede.

Ukrajinski zapadni saveznici osudili su referendume koje je organizovao Kremlj kao nezakonite i lažne, napominjući da su mnogi stanovnici i dalje raseljeni zbog sedmomesecnog rata.

Proruski zvaničnici u oblastima Donjecka, Hersona, Luganska i Zaporožja istakli su da će zatražiti od ruskog predsednika Vladimira Putina da uključi njihove oblasti u sastav Rusije, a aneksija bi omogućila Moskvi da tretira ukrajinske regione kao zvaničnu rusku teritoriju i da ih u skladu sa tim brani.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: