Podeli vest

Ðilas je danas predstavio antikrizni paket mera pošto je, tvrdi, “alarmantno stanje u srpskoj ekonomiji”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

đilas
Foto: Shutterstock

 Predsednik Stranke slobode i pravde (S SP) Dragan Ðilas izjavio je danas da će njihov poslanički klub, koji će, kaže, biti najveći opozicioni klub u skupštini, podržati svaki predlog koji je u interesu zemlje, bez obzira od koga dolazi.

Ðilas je na pres konferenciji rekao i da je na vlasti da takav princip primeni na predloge koji dolaze iz opozicije.

“Da na taj način napravimo da Srbija bude bolje mesto za život i da smanjimo tenzije u društvu”, rekao je Ðilas i naveo da će biti opozicija, ali da je njihova politika interes Srbije.

Dodao je i da ne očekuje da će Skupština Srbije biti konstituisana uskoro.

Na pitanje novinara u vezi sa konstituisanjem Skupštine grada Beograda, 11. juna, Ðilas je rekao da očekuje da će mandat gradskog parlamenta biti ograničen na šest meseci, da će posle toga biti raspušten i da će se ući u nove izbore.

Dodao je i da bi bilo dobro da za to vreme budu preispitane teme, poput Bogradskog metroa, njegove najbolje trase…

Ðilas je danas predstavio antikrizni paket mera pošto je, tvrdi, “alarmantno stanje u srpskoj ekonomiji”.

Kaže da bi te mere bile, pre svega, usmerene na one koji trguju hranom i energentima, ali i bankama, i da se one već sprovode u nekim zemaljama Evrope.

Među tim merama su, kako je naveo, obuzdavanje inflacije, ograničavanjem rasta cena, trgovačkih marži i uvođenjem poreza na ekstra profit, kao i zaštita nacionalnih bogatstava, kojom bi se uveo porez na ekstra profit za ekspoataciju prirodnih bogatstava, te ograničenje godišnje eksploatacije rude i sprečavanja izvoza rude.

Predlaže i da država uloži 200 miliona evra u srpske kompanije, da se radnicima isplaćuje uvećana zarada za 12 odsto, a da se za isti iznos smanje doprinosi, te da država, kako kaže, počne sa štednjom i odustane od projekata za koje on smatra da nisu neophodni, poput izgradnje aerodroma u Trebinju i nacionalnog stadiona.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: