Podeli vest

Sibirsko pogrebno preduzeće organizovalo je sahranu za Instagram, BMW, McDonald’s  i druge proizvode koji su zabranjeni u Rusiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

sahrana
Foto: Pixabay ilustracija

Od McDonald’s i Instagrama do IKEA-e i H&M-a, Rusi su izgubili pristup ogromnom nizu zapadnih brendova u kojima su navikli da uživaju.

Stotine zapadnih kompanija pauzirale su ili obustavile svoj rad u Rusiji nakon sveobuhvatnih sankcija Moskvi zbog invazije na Ukrajinu.

Da bi odala počast ovim sjajnim godinama, jedna sibirska pogrebna kompanija je „sahranila“ neke poznate zapadne proizvode i platforme društvenih medija koje više nisu dostupni.

Instagram, ključevi od BMW-a i McDonald’s hamburger, uz novčanice evra i dolara, položeni su u kovčeg uz prigodnu muziku u pozadini.

Video je objavljen na društvenim mrežama kompanije poslednjeg dana rada Instagrama u Rusiji.

Pogrebno preduzeće Nasledie („Nasleđe“) u gradu Omsku objavilo je snimak ceremonije na Instagramu u ponedeljak, poslednjeg dana kada je popularna platforma bila dostupna u Rusiji. Ruske vlasti zabranile su Instagram nakon što je Moskva optužila svoju matičnu kompaniju Meta da dozvoljava pozive na nasilje protiv Rusa.

Kompanija je sahranu opisala kao oproštaj od zapadnih vrednosti, kao i od potrošačkih proizvoda, prenosi Moskow Today.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: