Podeli vest

Federalne vlasti SAD pokrenule su istragu protiv američkog milijardera Ilona Maska zbog njegovog ponašanja tokom preuzimanja kompanije “Tviter”, navodi se u sudskom podnesku.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Ilon Mask
Foto: Shutterstock

Iako je navedeno da je on pod istragom, nije precizirano šta je tačno fokus istraga i koje federalne vlasti ih sprovode. Mask je prošle nedelje zatražio od sudije da odloži njegovu parnicu sa “Tviterom” za 28. oktobar, što je sudija u Delaveru odobrio, preneo je Rojters.

Spor između “Tvitera” i Maska se vodi zbog nerešenog finansiranja sporazuma o kupovini Tvitera postignutog u aprilu, vrednog 44 milijarde dolara.

Mask i kompanija “Tviter” mogli bi da postignu dogovor o okončanju parnice narednih dana, što će omogućiti najbogatijem čoveku na svetu da kupi tu kompaniju za 44 milijarde dolara.

Mask, koji je i direktor kompanije “Tesla”, predložio je “Tviteru” da, ukoliko ta kompanija prekine spor sa njim, pristane na uslove iz sporazuma koji je postignut u aprilu – da kupi kompaniju za 54,20 dolara po akciji.

U pokušajima da okončaju parnicu, dve strane su se dogovorile da Maskovo svedočenje na pripremnom ročištu pred sudom u Delaveru, koje je trebalo da se obavi danas, bude odloženo, ali da se pregovori o završetku parnice nastavljaju.

Suđenje je prethodno bilo zakazano za 17. oktobar.

Nakon najave u utorak da će Mask nastaviti sa preuzimanjem “Tvitera”, obustavljeno je trgovanje akcijama ove društvene mreže.

Mask je nekoliko nedelja kasnije odustao od postignutog dogovora, navodeći da je zabrinut jer je broj botova na platformi veći nego što je “Tviter” tvrdio.

“Tviter” je negirao optužbe i tužio Maska da bi ga primorao da se dogovor realizuje, nakon čega je došlo i do naglog pada vrednosti akcije Maskove kompanije “Tesla”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: