Podeli vest

“Blumberg” pozivajući se na dva pouzdana izvora, navela je da se kontrola SEC-a pojačala otkako je Koinbejz proširio broj tokena koje nudi za trgovanje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Beogradska berza
Foto: Shutterstock

Američka komisija za hartije od vrednosti (SEC) sprovodi istragu o tome da li je kripto berza Koinbejz Global nepropisno dozvolila Amerikancima da trguju digitalnom imovinom koja je trebalo da bude registrovana kao hartije od vrednosti.

Portparol Koinbejza je, u odgovoru na upit Rojtersa, naveo da kompanija ne listira hartije od vrednosti na svojoj platformi, dok je šef njene pravne službe Pol Greval rekao da će rado sarađivati sa SEC-om po tom pitanju.

„Uvereni smo da naš rigorozni proces kontrole – proces koji je SEC već proverio – drži hartije od vrednosti van naše platforme“, dodao je Greval.

Agencija “Blumberg”, koja je prva izvestila o ovoj istrazi pozivajući se na dva pouzdana izvora, navela je da se kontrola SEC-a pojačala otkako je Koinbejz proširio broj tokena koje nudi za trgovanje.

Istrazi koju vodi nadležna jedinica SEC-a, prethodila je njenom ispitivanju navodne šeme insajderske trgovine koja je otkrivena prošle nedelje.

U prvom slučaju insajderske trgovine kriptovalutama, američki tužioci su optužili Išana Vahija, bivšeg menadžera proizvoda u Koinbejzu, za deljenje poverljivih informacija o predstojećim objavama novih kriptovaluta koje će Koinbejz ponuditi korisnicima da njima trguju putem njegove platforme.

U građanskim tužbama vezanim za to, SEC je naveo da su Vahijev brat Nihil Vahi i njihov prijatelj Samer Ramani kupili i prodali najmanje 25 kripto sredstva ostvarivši profit, od čega je SEC devet identifikovao kao hartije od vrednosti.

SEC je u to vreme odbio da potvrdi da li će u žalbi tražiti akciju protiv Koinbejza zbog listiranja tokena koji se smatraju hartijama od vrednosti.

Ova platforma za kriptovalute je ranije zatražila od SEC-a da razvije pravila za funkcionisanje imovine digitalnih hartija od vrednosti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: