Podeli vest

Lider Dveri je Boško Obradović biće šef poslaničkog kluba i najavljuje da se od njega može očekivati veliki broj inicijativa

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Bosko Obradović
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Pokret Dveri predstavio je danas budući parlamentrani rad poslanika i odbornika tog pokreta, a lider pokreta Boško Obradović kazao je da se od njih može očekivati veliki broj skupštinskih inicijativa, a da će pre svega insistirati da u narednom periodu ekonomska, energetska i prehrambena sigurnost postanu prioriteti vlade.

Obradović, koji će biti i šef poslaničkog kluba Dveri, ocenio je na današnjoj konferenciji za medije kao skandalozno to što republički parlament još nije konstituisan , a naročito to što nije okončan izborni proces i što niko, kako kaže, ne zna kada će biti. što po njegovom misljenju govori o odnosu aktuelne vlasti prema institucijama države, prema parlamentarnoj demokratiji i prema svemu drugome što bi trebalo da predstavlja elementarnu kulturu.

Glavni motiv za , kako tvrdi, uzurpiranje državnih institucija je da predsednik Republike bude jedina vlast u državi, mesecima pre i mesecima posle izbora.

Obradović navodi da će jedna od prvih skupštinskih inicijativa biti uvođenje “ekonomskog vanrednog stanja i preusmeravanje svih snaga ka podršci domaćem privredniku i domaćem poljoprivredniku”.

Istakao je da će tražiti povratak služenja vojnog i civilnog roka, da će otvoriti javnu raspravu o obnovi monarhije, da će u Narodnu skupštinu vratiti temu lustracije i restitucije, kao i da će vratiti u Skupštinu temu porodice, porodičnih vrednosti, ali i poreskih reformi u korist porodice – smanjenje poreza na zarade i poreza na imovinu za svakoga ko stupi u brak i dobije dete.

“Zastupaćemo i interese svih naših koalicionih partnera, kao što su teme ratne odštete za vreme NATO bombardovanja naše zemlje, do zdravlja nacije, reforme sistema obrazovanja i ukidanje bolonjskog procesa koji se pokazao kao štetan za naše visoko školstvo…”, kazao je Obradović.

Navodeći da će ovo biti novi početak za Pokret Dveri, Obradović kaže da je uveren da će svojim idejama koje će pripremiti u izmene i dopune postojećih zakona, novih zakonskih predloga, skupštinskih rezolucija, iskoristiti priliku da za skupštinskom govornicom “progovore u ime svih onih građana Srbije u čije ima nema ko da kaže koju reč”.

Budući zamenik šefa poslaničkog kluba Dveri Ivan Kostić istakao je da taj pokret neće odustati od borbe za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, kao i da će se boriti svim raspoloživim sredstvima da aktuelna vlast i predsednik Republike, kako kaže, ne pomisle da uvedu sankcije Rusiji.

Budući odbornik u Skupštini grada Beograda Radmila Vasić kazala je da će se, između ostalog, zalagati za to da se zaustave i stave van snage projekti izgradnje na vodoizvorištu Makiš, na vodoizvorištu Surčinsko polje, zatim da neće dozvoliti seču šuma u Košutnjaku, a zahtevaće zaštitu kuturnih i istorijskih celina i zabranu gradnje u tim delovima Beograda.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: