Podeli vest

Uprava policije Crne Gore iznela hronologiju događaja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Policija svetla
Foto: Shutterstock

Uprava policije Crne Gore oglasila se danas nakon tragedije od petka, kada je na Cetinju ubijeno 11 ljudi, a šestoro ranjeno, i iznela hronologiju događaja.

“Dežurnu službu Odeljenja bezbednosti Cetinje više građana je juče u 15.30 obavestilo da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u naselju Medovina. Takođe, na osnovu do sada sprovedenih uviđajnih radnji proizilazi da je oko 15.30 V. B. (34) obavio telefonski razgovor sa drugim licem, čiji identitet zasad, iz razloga zaštite oštećenih i svedoka, nećemo saopštavati”, navela je crnogorska policija u saopštenju.

Dodaje se da je V. B. tokom telefonskog razgovora saopštio da je u svojoj kući lišio života porodicu koja je kod njega stanovala, među kojima dvoje maloletne dece.

Ovom razgovoru je prethodio još jedan razgovor, a onda su policajci, kako se navodi, krenuli na mesto nesreće.

“Videvši da dolazi policija, osumnjičeni V. B. je upotrebio vatreno oružje ka policijskim službenicima koji su, prema zakonu, uzvratili kako bi ga onesposobili. Tada su policijski službenici u pravcu izvršioca teškog krivičnog dela ispalili oko 20 metaka”, dodali su iz policije.

Jedan policajac je tokom razmene vatre teško ranjen u predelu glave, a u jednom trenutku V. B. je prestao da puca.

“Ovo potvrđuje i izjava svedoka koji je telefonom razgovarao sa V.B. oko 15.50, odnosno dvadesetak minuta posle telefonskog razgovora koji je prethodno vodio V. B. Po izjavi svedoka, u ovom telefonskom razgovoru od 15.50, V.B. je izjavio da je lišio života veći broj osoba, da je teško ranjen i da smatra da neće preživeti”, istakla je policija.

Nakon toga, policija navodi da je otpočeta procedura angažovanja specijalne taktičke jedinice, a u međuvremenu je “nastupila smrt” V. B.

I dalje se utvrđuju okolnosti da li je smrt nastupila kao posledica teškog ranjavanja ili naknadnog ispaljivanja metka jednog građanina, na zasad neutvrđen način, dodaje crnogorska policija.

Na osnovu iskaza lica iz okruženja V. B. postoje indicije, kažu iz crnogorske policije, da je kod njega došlo do promene u ponašanju i da mu je bio zakazan specijalistički pregled.

“Naglašavamo i da ne postoje saznanja, niti je policiji prijavljivano, da su postojali raniji konflkti, niti bilo kakav skoriji napad V. B. na porodicu podstanara”, navodi se, između ostalog, u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:


podnaslov

Autor : Bilten.rs , Izvor :


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: