Policija je identifikovala 13-godišnjaka koji je slao poruke preteće sadržine obrazovnim institucijama u Srbiji, saopštio je MUP.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/MUP, ilustracija

Kako se navodi, dečak je 25. marta putem servisa elektronske pošte slao poruke preteće sadržine, u kojima je širio paniku upozoravajući na navodni teroristički napad i eksplozivne naprave podmetnute u školama, čime je izazvao paniku kod većeg broja dece i građana u Srbiji.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi 13-godišnjak pronašla i dokaze o slanju većeg broja pretnji. S obzirom na činjenicu da je izvršilac dete mlađe od 14 godina koje po zakonu nema krivičnu odgovornost, protiv roditelja će biti podneta prijava u skladu sa zakonom.

Akciju su izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, kao i policijskim službenicima PU za grad Beograd, Odeljenja za suzbijanje maloletničke delinkvencije i Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv terorizma.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: