Podeli vest

Španska policija uhapsila je danas najmanje šest osoba i pretresla kancelarije Fudbalskog saveza Španije (RFEF) u sklopu istrage o korupciji i pranju novca, prenosi AP.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Shutterstock

Španska policija je saopštila da je upala u kancelarije RFEF u blizini Madrida i u rezidenciju bivšeg predsednika Saveza Luisa Rubijalesa u Granadi. Rubijales nije među uhapšenima.
Izvor blizak AP-u je naveo da se Rubijales trenutno nalazi van zemlje.


Policija je pokrenula istragu o korupciji i pranju novca zbog sumnji u vezi sa dogovorom RFEF-a i Saudijske Arabije da Superkup Španije bude odigran u ovoj bliskoistočnoj zemlji.


AP navodi da je kancelarija španskog državnog tužilaštva saopštila da je pretreseno ukupno 11 prostorija u potrazi za dokumentima i da očekuje da će se operacija završiti hapšenjem sedam osoba i identifikacijom još pet osoba pod istragom.


Rubijales je u septembru prošle godine podneo ostavku nakon što je izazvao međunarodni skandal, jer je reprezentativku Španije Dženi Ermoso bez njenog pristanka poljubio u usta na pobedničkom postolju tokom ceremonije dodele trofeja na Svetskom prvenstvu u Sidneju na kome je Španija osvojila titulu.


Rubijales je tokom mandata na čelu RFEF promenio format Superkupa 2020. godine. On je napravio turnir četiri ekipe i prebacio ga u Saudijsku Arabiju u sklopu dogovora vrednog 40 miliona evra po sezoni.


Tužioci su pokrenuli istragu o tom dogovoru 2022. godine nakon što je u javnost izašao audio zapis između Rubijalesa i fudbalera Đerara Pikea u vezi sa milionima dolara provizija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: