Podeli vest

Ruska policija rasterala je grupe građana sa ulica dva najveća ruska grada, Moskve i Sankt Peterburga, i širom zemlje uhapsila najmanje 100 građana, koji su se danas okupili kako bi odali počast opozicionom političaru Alekseju Navaljnom, koji je juče preminuo u zatvoru u Sibiru.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/AP

Prema ruskoj grupi za ljudska prava, OVD-Info, najmanje 100 ljudi je uhapšeno u osam gradova, uključujući Moskvu, Sankt Peterburg i Krasnodar, uprkos tome što je moskovsko tužilaštvo juče upozorilo građane da ne učestvuju na protestima na koje ih pozivaju preko interneta i društvenih mreža.


Na snimcima i slikama iz dva najveća ruska grada, Moskve i Sankt Peterburga, vide se policajci kako oduzimaju plakate od demonstranata, dok druge odvode sa improvizovanih spomenika Navaljnom.


Dodatno, kako prenosi “Skaj Njuz”, na snimcima se vidi i kako policija hapsi novinare koji su bili kod spomenika žrtvama Sovjetske represije u Moskvi.


Ruska policija nije dala informacije o hapšenju građana na današnjim protestima.


Zatvorska služba regiona Jamalo-Nenecki, gde je Navaljni služio kaznu zatvora od 30 godina, izvestila je u petak o njegovoj smrti.


Ruski opozicionar bio je iza rešetaka otkada se vratio iz Nemačke, u januaru 2021. godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: