Podeli vest

Kuću u Kosovskoj Mitrovici u kojoj je bila kancelarija tragično stradalog lidera Građanske inicijative”Srbija, demokratija, pravda” (GI SDP) Olivera Ivanovića prodala je Kosovska poverilačka agencija, na nju će od 1. juna biti stavljen katanac, a u prostorije površine 200 kvadrata useliće se Albanac iz južnog dela Kosovske Mitrovice, piše današnja “Politika”.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO: J.M.

List dodaje da nije poznata suma za koju je kuća prodata. Potpredsednica stranke GI SDP Ksenija Božović izjavila je da su posle 26 godina od prostorija stranke ostali samo goli zidovi i da od 1. juna faktički nestaje sve ono što je pokojni Oliver Ivanović radio.

Dodaje da nije verovala da će kuća da bude prodata, s obzirom na to da je, kako je rekla, Ivanović skoro trećinu života proveo u toj kući, ispred nje je ubijen, a ispred samog ulaza se nalazi i mermerna ploča na kojoj je slika Olivera Ivanovića, datum kada je ubijen i na kojoj je natpis “nikada neću otići sa Kosova i Metohije”.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine, ročišta za njegovo ubistvo se u Prištini održavaju od decembra 2019. godine, a prema rečima Ksenije Božović naredno suđenje je zakazano za jun, jer je prethodno odloženo.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: