Podeli vest

Organizatori Pesme Evrovizije saopštili su danas da zadržavaju pravo da uklone palestinske zastave i propalestinske simbole na takmičenju koje će biti održano sledeće nedelje u Švedskoj.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/Johan Nilsson/TT News Agency via AP, File

Saopštenje je usledilo usled pojačanih tenzija oko učešća Izraela na ovom muzičkom takmičenju zbog njegove vojne kampanje protiv Hamasa u Gazi, preneo je AP. Očekuje se da će propalestinske grupe organizovati velike proteste u Malmeu.

Mišel Rovereli, šef komunikacija u Evropskoj radiodifuznoj uniji koja nadgleda takmičenje, rekla je da je kupcima ulaznica dozvoljeno da donesu i ističu samo zastave koje predstavljaju zemlje koje učestvuju u događaju, kao i zastavu duginih boja.

EBU sa sedištem u Ženevi zadržava pravo “da ukloni sve druge zastave ili simbole, odeću, predmete i transparente koji se koriste u svrhu instrumentalizacije TV programa”, rekla je ona za AP.

Takmičenje koje svake godine privuče stotine miliona gledalaca, održaće se od 7. do 11. maja u Malmeu na jugu Švedske, nakon prošlogodišnje pobede Lorin koja je izvodila pesmu “Tatu”. Švedska policija upozorila je da će bezbednosne mere biti stroge.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: