Podeli vest

Prema “Politiku”, američki veteran i bivši policajac iz Čikaga Harison DŽozefovic predvodi borbenu grupu koja se zove “jenkiji”

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vojska
Foto: Shutterstock

Prema pisanju portala “Politiko”, veruje se da se u Ukrajini kao dobrovoljci protiv ruske vojske bore bivši američki vojnici, iako američka vojska nije direktno uključena u sukob.

“Politiko” dodaje i da SAD šalju Kijevu vojni materijal, humanitarnu pomoć i novac.

Prema “Politiku”, američki veteran i bivši policajac iz Čikaga Harison DŽozefovic predvodi borbenu grupu koja se zove “jenkiji”.

On je rekao da je ta grupa “rasporedila više od 190 dobrovoljaca na borbene položaje i dodelila im druge uloge, dok je u međuvremenu isporučila blizu 15.000 opreme za prvu pomoć”.

DŽozefovic tvrdi da je ta grupa pomogla da se preseli više od 80 porodica i da pomaže u isporuci hrane i medicinske pomoći na istočnom frontu.

On navodi da ima nekoliko hiljada Amerikanaca i ostalih dobrovoljaca u Ukrajini.

“Politiko” je takođe naveo da ukrajinska ambasada u Vašingtonu “odgovarala na upite hiljade Amerikanaca koji žele da pomognu u borbi, kao i da Ukrajina koristi internet da regrutuje dobrovoljce za strane snage u Međunarodnoj legiji odbrane Ukrajine”.

Ruski istražni komitet je 27. aprila naveo da se na ukrajinskoj strani nalazi najmanje 16 oružanih grupa koje čine strani plaćenici iz 50 zemalja.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: