Podeli vest

Poljoprivrednici iz Vojvodine blokirali su danas prilaze auto-putu u Novom Sadu, kao i dva izlaza na auto-put Subotica – jug i Žednik, tražeći da se ispune njihovi zahtevi, pre svega, da mogu da kupuju gorivo bez plaćanja akcize.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

poljoprivrednici
FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/ARHIVA

Poljoprivrednici traže i da se izradi precizan plan za regulisanje Robne berze i terminske prodaje, kao i da se uredi sistem javnih skladišta, robnih zapisa i funkcionisanje Kompenzacionog fonda.

Kako su predstavnici poljoprivrednih udruženja rekli Tanjugu, blokiran je prilaz auto – putu kod Stare Pazove, saobraćajnice u Vršcu, Bavaništu, Srbobranu i granični prelaz sa Rumunijom kod Srpske Crnje. Raskrsnica Idvor – Sakule takođe nije prohodna za saobraćaj, a traktori su zatvorili Tovariševo, putne pravce Bački Petrovac – Silbaš, Čelarevo – Gložan, saobraćajnicu u Aradcu.

Nešto posle 12.00 sati blokirana je Kaćke petlja u Novom Sadu, kao i izlazi i ulazi autoputa. Putevi Srbije su objavili da je na snazi obustava saobraćaja na više pravaca kod Zrenjanina, Novog Sada, Vršca i Pančeva.

Saobraćaj je obustavljen na pravcima Vršac – Uljma, u mestu Vlajkovac, Pančevo – Alibunar, kod mesta Banatsko Novo Selo, kao i na pravcu Zrenjanin – Beograd, u mestu Čenta, zatim na pravcu Novi Sad – Zrenjanin, kod mesta Aradac, kao i na pravcu Srpska – Crnja – granični prelaz sa Rumunijom.

Iz Puteva Srbije navode da će javnost biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja na navedenim putnim pravcima, i savetuju da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: