Podeli vest

Adamović je reako i da su spremni na kompromis, što su, kako kaže, već dokazali popuštanjem u određenim zahtevima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

poljoprivrednici
FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/ARHIVA

Protest poljoprivrednika u više mesta u Srbiji danas je ušao u šesti dan, a kako je za Tanjug izjavio predsednik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Radoslav Adamović protest će biti nastavljen do ispunjenja zahteva.

On je rekao da će proteste koji se održavaju u Novom Sadu, Subotici, Somboru i juznom Banatu nastaviti na razne načine.

“U Novom Sadu planiramo da blokiramo još ulica, u nekim mestima u Vojvodini protest će se ogledati kroz usporavanje saobraćaja, dok ratari iz Kragujevačke Rače razmatraju da li da sutra sa traktorima krenu za Beograd”, rekao je Adamović.

On je dodao i da poljoprivrednici očekuju da im se obrate nadležni iz Ministarstva poljoprivrede kao i da nisu zadovoljni pozivom iz ovog Ministarstva da sutra u Vladi Srbije razgovaraju sa uljarama kako bi dobili veću cenu za suncokret.

Adamović je reako i da su spremni na kompromis, što su, kako kaže, već dokazali popuštanjem u određenim zahtevima te da u slučaju ispunjenja preostalih zahteva ne bi bilo potrebe da protest proširuju na Beograd.

Vlada je ispunila njihov zahtev da se ukine zabrana izvoza ulja i ponudila im cenu od 535 evra (plus PDV) po toni suncokreta.

Poljoprivrednici su prvobitno tražili da otkupna cena suncokreta bude 700 evra po toni, da se ukinu akcize na gorivo za poljoprivrednike na količinu do 100 litara po hektaru kao i da se ograniče trgovačke marže na suncokretovo ulje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: