Podeli vest

Poljske vlasti odlučile su da premeste vojne jedinice na istok zemlje zbog prisustva paravojne grupe “Vagner” u Belorusiji, saopštio je sekretar Komiteta za odbranu Zbignjev Hofman.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/Vasily Deryugin, Kommersant Publishing House via AP/File

“Komitet je analizirao moguće pretnje, poput dislokacije jedinica Vagner grupe. Stoga je ministar nacionalne odbrane, predsednik Komiteta Marijuš Blaščak odlučio da naše vojne formacije premesti sa zapada na istok Poljske”, rekao je Hofman za agenciju PAP, prenosi Rojters.

On je dodao da su obuke ili zajedničke vežbe beloruske vojske i paravojne grupe Vagner “nesumnjivo provokacija”. U sredu je na društvenim mrežama objavljen video-snima na kojem se vidi šef “Vagnera” Jevgenij Prigožin kako pozdravlja svoje borce u Belorusiji, govoreći im da za sada neće učestvovati u ratu u Ukrajini, ali da će od beloruske napraviti drugu najjaču vojsku na svetu.

Belorusko ministarstvo odbrane je kasnije saopštilo da su borci paravojne grupe počeli da obučavaju beloruske specijalne snage na vojnom poligonu, samo nekoliko kilometara od granice sa Poljskom koja je članica NATO-a.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: