Odbor američke kompanije OpenAI, koja je kreirala sistem veštačke inteligencije ChatGPT, saopštio je da je smenio suosnivača kompanije i izvršnog direktora Sema Altmana nakon što je, kako se navodi, otkrio da nije bio iskren u komunikaciji sa odborom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

robot
Foto:Pixabay

Upravni odbor više nema poverenja u sposobnost Altmana da nastavi da vodi OpenAI jer je ometao, kako se navodi, sposobnost odbora da obavlja svoje dužnosti, ističe se u saopštenju kompanije.

Glavna tehnološka direktorka OpenAI-a Mira Murati odmah će preuzeti dužnost privremenog izvršnog direktora, navela je kompanija, preneo je AP. Kako se ističe, predsednik odbora i predsednik OpenAI-a Greg Brokman povući će se sa mesta predsednika odbora, ali će imati i dalje ulogu u kompaniji.

U saopštenju nije dato objašnjenje za tu promenu.

Altman je pomogao da se OpenAI pokrene kao neprofitna istraživačka laboratorija 2015. godine, a tokom ove godine je bio u centru globalne pažnje kao lice OpenAI nakon što je ChatGPT postao popularan u javnosti. Altman je u četvrtak učestvovao na samitu izvršnih direktora na konferenciji Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) u San Francisku gde je sedište OpenAI.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!