Podeli vest

Kandidat na predseničkim izborima Zdravko Ponoš na pitanje o ozbiljnoj koaliciji opozicije kaže da “još nije završena ni brakorazvodna parnica sa prošlih izbora”

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ponoš
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ARHIVA

Kandidat na proteklim izborima za predsednika Srbije Zdravko Ponoš ocenio je da na političkoj sceni u Srbiji postoji prostor za nove političke organizacije i ideje.

“Ne bi se baš reklo da je politički prostor toliko kvalitetno popunjen i da nema prostora za nove ideje, nove organizacije i drugačiji stil rada koji bi pokrenuo ljude koji nisu bili voljni da se angažuju u postojećim organizacijama. Zbog svega navedenog, a ne samo zbog 700.000 glasova, biće nove organizacije i novih ljudi u politici”, rekao je Ponoš za današnju “Politiku”.

Za Ponoša, koji je bio drugoplasirani na predsedničkim izborima, glaslo je, kako podseća list, oko 700.000 građana.

On je o uvođenju sankcija Rusiji rekao da Srbija treba da se ponaša racionalno i u skladu sa svojim ciljem da postane članica EU.

“Uvođenje sankcija, kao i neuvođenje, imaće posledice po nas. Postupanje treba da se bazira na računici o našim interesima. Ni članice EU nisu sasvim sinhronizovane u tempu uvođenja novih paketa sankcija”, rekao je Ponoš.

Govoreći o mogućnosti da opozicija napravi ozbiljnu koaliciju partija i pokreta, drugoplasirani na predsedničkim izborima kaže da mu se čini “još nije završena ni brakorazvodna parnica sa prošlih izbora” a da se koalicije prave pred izbore i da “ozbiljne koalicije prave oziljni partneri”.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: