Podeli vest

Izveštač Tanjuga sa lica mesta javlja da je, prema nezvaničnim informacijama, priveden narodni poslanik Ðorđe Miketić, kao i da su dve osobe povređene.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

protest šordoš
FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC

Građani koji se protive izgradnji novog mosta na Dunavu ponovo su se danas okupili na Šodrošu u Novom Sadu, a tokom protesta, kako javlja izveštac Tanjuga, privedeno je pet osoba.

Izveštač Tanjuga sa lica mesta javlja da je, prema nezvaničnim informacijama, priveden narodni poslanik Ðorđe Miketić, kao i da su dve osobe povređene.

Tokom protesta došlo je do nadguravanja demonstranata i policije.

Demonstranti su pokušavali da probiju kordon policije na mestu gde su predviđeni radovi i uđu u gradilište.

Demonstranti su bacili tri dimne bombe na policiju i oduzeli joj štit, do čega je došlo nakon agresivnijeg napada demonstranata na policiju, koja ih je samo odguravala štitovima.

Učesnici protesta kažu da se neće pomeriti dok policija ne pređe na njihovu stranu i dok se ne obustave radovi.

Među okupljenima su bili narodni poslanici “Moramo” Aleksandar Jovanović Chuta, Ðorđe Miketić, Radomir Lazović iz “Ne davimo Beograd”, Borislav Novaković iz Narodne stranke, kao i profesorka Biljana Stojković.

Zahtevi demonstranata su da građani imaju uvid u arhitektonski projkat mosta, koji će biti izgrađen u produžetku Bulevara Evrope, preko Dunava, kao i otvoren i prikazan ugovor sa kompanijom CRBS kako bi se znalo koliko most košta.

Oni traže i da se se prekine sa, kako tvrde, korišćenjem policije za privatno obezbeđivanje CRBS-a, da se napravi strateška procena uticaja na životnu sredinu, koja do sada nije urađena, da se zaustave svi pripremni radovi dok se ne pribavi dokumentacija, da ne dođe do betoniranja Šordoša i nasipa na Kameničkoj Adi, kao i da se generalni urbanistički plan Novog Sada doradi.

Takođe se protive izgradnji projekta Novi Sad na Vodi.

Građani su počeli da se razilaze, a policija je još uvek na licu mesta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: