Podeli vest

Patrijarh Porfirije služio je svetu arhijerejsku Liturgiju u hramu Svetog Save na Vračaru i poručio da je danas više ikad nego potrebno da se molimo za mir i braću i sestre na Kosovu i Metohiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

PARIJARH PORFIRIJE
Foto: Ilić/Tanjug/Arhiva

“Nama je potrebnije više nego išta istinska dubinska prava vera i da znamo da će nam biti po veri onako kako verujemo i onoliko koliko verujemo. Onoliko koliko imamo poverenje u Boga toliko će i Gospod nama uzvraćati. To i jeste čudo, čudo nikada ne prethodi veri. Čudo je uvek posledica vere. I sve ono što biva u našem životu jeste posledica naše vere”, rekao je patrijarh.

Patrijarh je istakao da je danas više nego potrebno ”da se molimo za mir i za našu braću i sestre na Kosovu i Metohiji”.

”Unazad decenijama oni su na krstu, a danas se taj krst razbuktao. Da se molimo da im Bog da pre svega vere i snage i poverenje u Boga, da budemo uvek uz njih, ali da se molimo i za mir za sve one koje žive na Kosovu, jer nije moguće zadobiti mir u sebi i za sebe ako je onaj pored nas nemiran”, poručio je patrijarh.

On je rekao da je potrebno boriti se za mir i za našeg bližnjeg kako bismo imali mir u sebi, saopštila je SPC.

“Da se molimo za našu braću i sestre na Kosovu i Metohiji, da apelujemo na one koji bezmalo imaju ključeve mira u svetu, koji imaju moć i silu da te ključeve upotrebe na najbolji mogući način, da te ključeve zaista upotrebe kako bi došao mir na sve ljude na Kosovu i Metohiji”, istakao je on. Svetoj Liturgiji su prisustvovala i deca iz Gnjilana sa Kosova i Metohije za koje je kasnije patrijarh Porfirije pripremio trpezu ljubavi u Svetosavskom domu na Vračaru.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: