Podeli vest

Kada je Nacionalna galerija portreta u Londonu ponovo otvorena prošlog meseca, nakon trogodišnjeg zatvaranja, jedan od njenih najpoznatijih portreta – zajednički portret princa Vilijama i princa Harija, misteriozno je nestao.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/Paul Grover, Pool Photo via AP

Reč je o zajedničkom portretu ta dva člana kraljevske porodice koji je naslikala Niki Filips pre svađe prinčeva 2010. godine, objavio je “Tajms”.

Galeriju je ponovo otvorila Kejt, princeza od Velsa, supruga princa Vilijama, koja je pokrovitelj galerije.

Direktor galerije Nikolas Kulinan rekao je da će portret Vilijama i Harija u jednom trenutku ponovo biti izložen.

Možda su samo pokušavali da izbegnu nezgodne fotografije na kojima bi bila Kejt sa sada posvađanom braćom u pozadini, preneo je “Tajms”.

Filips je rekla za list da je veoma ponosna na tu svoju sliku i da bi volela da bude izložena u galeriji.

Slikarka je rekla da ne zna tačan razlog zbog kojeg slika nije izložena, ali da se može pretpostaviti o čemu je reč. Filips je takođe uradila portret i princeze Kejt.

Portret prinčeva naslikan je kada su braća služila u konjici i nosila uniforme Kraljevskog puka. Na slici, prinčevi su u opuštenom razgovoru, Vilijam stoji s rukom na maču i, kao budući kralj, ima formalniji stav od svog brata. Iza njega su otvorena vrata u susednu sobu i, možda, u budućnost. Hari sedi, gleda u brata, i dalje pomalo dečački, pogrbljen.

Portreti Filips (58) koštaju 20.000 funti, a ona je tri puta naslikala kraljicu Elizabetu II, kao i njenu kćerku princezu Anu, čime se etablirala kao jedan od savremenih eminentnih portretista britanske kraljevske porodice.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: