Podeli vest

Više opozicionih poslanika postavilo je danas pitanje Vladi Srbije da li će povući Predlog zakona o upravljanju privrednim društvima koji su u vlasništvu Republike Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

skupština
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

U delu sednice na kojoj poslanici postavljanju poslanička pitanja izvršnoj vlasti pitanje o povlačenju zakona postavili su poslanica “Moramo-Zajedno” Danijela Nestorović, poslanica Srpskog pokreta Dveri Radmila Vasić i poslanica Demokratske stranke Tatjana Manojlović. Nestorović je pitala Ministarstvo privrede, kada je reč o ovom predlogu zakona, zašto od Agencije za sprečavanje korupcije nije zatraženo mišljenje o proceni rizika od korupcije, tvrdeći da on donosi privatizaciju 23 preduzeća.

Manojlović je pitala da li vlada planira da povuče predlog zakona o upravljanju privrednim društvima na zahtev brojnih odgovornih udruženja i građana koji su, kako je rekla, svesni da bi njegovo usvajanje bilo izuzetno štetno po sve građane. Poslanik Zeleno levog kluba Robert Kozma pitao je ministra Đorđa Milićevića šta je bilo presudno da se odloži državna matura i da li je razog softverski sistem koji ne radi, a plaćen je, tvrdi, stotine miliona dinara. Kozma je naveo da je pre samo nekoliko dana proba testiranja iz maternjeg jezika bila prekinuta, jer softver nije radio, odnosno nije, kako kaže, funkcionisalo skeniranje testova i unos u bazu podataka.

Radmila Vasić je pitala šta je država preduzela da se iz zatvora oslobode Srbi koji su, kako je rekla, nezakonito uhapšeni u Zvečanu. Vasić je pitala i da li će biti održana sednica Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, kao i “u čije ime se predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao sa Volodimirom Zelenskim”. Poslanica Srpske stranke Zavetnici Bojana Bukumirović pitala je Ministarstvo spoljnih poslova da li su za godinu dana zatražili objašnjenje zašto je delegaciji te stranke bilo onemogućemo da idu u Donju Gradinu i da odaju poštu jasenovačkim žrtvama.

Bukumirović je rekla da im je to onemogućila hrvatska policija. Poslanica Srpske napredne stranke Andrijana Avramov imala je pitanje za rukovodstvo Telekoma. “Da li postoji mogućnost da se sredstva svih nas poreskih obveznika umesto snimanja domaćih serija usmere na snimanje dečijih serija, muzičkih emisija, edukativnih programa koji bi pospešili psihološki razvoj naše dece”, pitala ja Avramov. Ona je takođe govorila o protestima opozicije, dodajući da su tada bile prikazivane preteće fotografije predsedniku Aleksandru Vučiću.

“Opozicija organizuje proteste protiv nasilja i istovremeno vešala sa likom predsednika koji treba da bude obešen odnosno ubijen, to je vaša politika. Osim toga takođe se sprovode i poruke mržnje prema njegovom sinu Danilu, što nije ništa novo”, rekla je Avramov.

Ona je pročitala uvredljive poruke upućene Danilu Vučiću sa društvenih mreža i upitala je opoziciju da li to podržavaju i da li su svesni da prave podele i seju mržnju. Predsednik Skupštine Vladimir Orlić je na početku sednice zbog dobacivanja izrekao opomenu poslaniku Demokratske stranke Srđanu Milvojeviću. Poslanici danas treba da započnu raspravo o formiranju Anketnog odbora koji treba da utvrdi činjenice i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u Srbiji, a na predlog poslanika Zeleno levog kluba Radomira Lazovića.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: