Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić sazvao je četvrto vanredno zasedanje Skupštine Srbije, a na dnevnom redu je i predlog da se za ministra prosvete u Vladi Srbije izabere Slavica Đukić-Dejanović.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Doskorašnji ministar prosvete Branko Ružić podneo je ostavku nakon masovne pucnjave u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Nakon toga je za v. d. ministra prosvete imenovan Đorđe Milićević, ministar bez portfelja i takođe visoki funkcioner socijalista.

Kako je saopšteno iz Orlićevog Kabineta, na dnevnom redu će biti i donošenje više desetina zakona u 30 tačaka, među kojima su Zakon o ozakonjenju objekata i o potvrđivanju sporazuma između Vlade Srbije i Evropske komisije o mehanizmima primene finansijske pomoći EU Srbiji u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć u oblasti podrške programa ruralnog razvoja (IPARD III).

Poslanici će razmatrati i predloge zakona o Privremenom registru majki i drugih lica kojima se uplaćuje novčana pomoć, finansijskoj podršci porodici sa decom, vazdušnom saobraćaju, energetici, planiranju i izgradnji, železnici, zapošljavanju stranaca…

Poslanici će odlučivati i o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, zatim o sporazumima o zajmu za razvojnu politiku zelenog rasta u Republici Srbiji između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Evropske banke za obnovu i razvoj.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

VUČIĆ: Ponosan na svoju Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) da je ponosan…