Podeli vest

Juratović ponavlja da se očekuje od Srbije da se solidariše sa onom grupom kojoj želi da pripada i da se očekuje od Srbije da se solidariše sa onom grupom kojoj želi da pripada.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar-Vucic-3
Foto: Shutterstock

Poslanik Bundestaga Josip Juratović izjavio je da je predsednik Srbije Vučić u pravu kada kaže da su moguće konsekvence u slučaju da ne bude prihvaćen plan za KiM, ali ističe da se, kako se naveo, “ne radi o tome da se mora plan (“nemačko-francuski”) prihvatiti, već da će se postići sporazum koga će se i jedna i druga strana pridržavati”.

“Ako jedna ili obe strane blokiraju kompromis, onda postoji opasnost da se desi upravo to o čemu gospodin Vučić govori”, rekao je Juratović za “N1”.

Upitan da li su konsekvence predmet razgovora u Bundestagu, Juratović kaže da već duže postoje pojedinci i određene grupe koji vode diskusiju i koji bi najradije, zbog, kako kaže, situacije u Srbiji i srpskog političkog uređenja, stavili proces ulaska u EU “na led”.

“Nisam prijatelj toga, niti velika većina, ali ta grupa, koja to traži, sve više dobija na moći u situaciji kada se ne dolazi do rešenja”, tvrdi Juratović.

Poslanik Bundestaga kaže da će, ako se desi stvarno da se stavi proces ulaska u EU “na led”, to imati konsekvence u pomoći koja je najviše dolazila od EU i navodi da neće biti finansijske pomoći, a da će investitori dugo razmišljati da li će investirati u Srbiji. Prema oceni Juratovića, Srbija će se stopiranjem tog procesa zapravo unazaditi, ekonomski i kao društvo.

Ponavlja da je cilj i Nemačke i, kako kaže, cele EU – stabilan Zapadni Balkan i da su svi akteri, koji su u procesu ulaska u EU, sa njom solidarni i da se jasno odrede u kom pravcu idu. Juratović ponavlja da se očekuje od Srbije da se solidariše sa onom grupom kojoj želi da pripada.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!