Podeli vest

Ministarstvo odbrane saopštilo je da apsolutno odbacuje gnusne i besprizorne laži koje je danas izneo premijer privremenih institucija samouprave u Prištini Aljbin Kurti i poziva međunarodnu zajednicu da neodložno reaguje kako bi se zaustavila zapaljiva i prljava medijska kampanja prištinskog rukovodstva usmerena prema Srbiji i njenim zvaničnicima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ ARHIVA

“Naglašavamo da je u interesu očuvanja mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji od ključnog značaja da se privremene institucije u Prištini primoraju da odmah prekinu svakodnevni teror nad srpskim stanovništvom, implementiraju sve dosadašnje sporazume i odmah formiraju Zajednicu srpskih opština”, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako je navedeno u saopštenju, “drske laži, uvrede i klevete koje Kurti svakodnevno plasira u sklopu prljave medijske kampanje protiv države Srbije i njenog rukovodstva u potpunosti razobličuju njegove namere da razori svaku šansu za smirivanje tenzija u našoj južnoj pokrajini”.

Ministarstvo odbrane saopštilo je i da će s Vojskom Srbije ostati posvećeno svojim ustavnim i zakonskim ulogama u cilju očuvanja bezbednosti i mirnog života svih građana Srbije.

“Uvereni smo da su današnji, kao i niz dosadašnjih klevetničkih istupa predstavnika privremenih prištinskih institucija, nedvosmislen dokaz u čijem interesu je izazivanje haosa i nasilja, a u čijem očuvanje mira, nastavak dijaloga i postizanja političkog rešenja krize na Kosovu i Metohiji”, smatra Ministarstvo odbrane.

Kurti je na svom Fejsbuk nalogu danas izneo tvrdnje da je, kako je napisao, “paravojni, teroristički napad u Banjskoj organizovao klan iz Novog Sada, na čijem je čelu ministar odbrane Srbije Miloš Vučević”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: