Podeli vest

Sastanak se odvija u okviru šire posete kongresmena Indo-pacifičkom regionu, preneo je Rojters.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sad delegacija
Foto: Tanjug/Taiwan Ministry of Foreign Affairs via AP

Nedugo posle posete predsedavajuće Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi delegacija američkih kongresmena stigla je danas u dvodnevnu posetu Tajvanu.

Petočlana delegacija, koju predvodi demokratski senator Ed Marki iz Masačusetsa, sastaće se sa tajvanskim zvaničnicima kako bi razgovarali o odnosima SAD i Tajvana, regionalnoj bezbednosti, trgovini, investicijama i drugim pitanjima, saopštio je Američki Institut na Tajvanu.

Institut predstavlja vladu SAD, koja nema zvanične veze sa Tajvanom, navodi AP.

Tajvanska televizija prikazala je snimak aviona američke vlade koji je sleteo na na aerodromu Songshan u Tajpeju, glavnom gradu Tajvana.

Kako se navodi u saopštenju, sastanak se odvija u okviru šire posete kongresmena Indo-pacifičkom regionu, preneo je Rojters.

Iz kancelarije tajvanskog predsedništva navodi se da će se kongresmeni sutra sastati sa predsednikom Cai Ing-Veijem.

“Posebno u trenutku kada Kina podiže tenzije u Tajvanskom moreuzu i regionu svojim vojnim vežbama, delegacija predvođena Markijem ponovo demonstrira čvrstu podršku američkog Kongresa Tajvanu”, navedeno je u saopštenju tajvanskog lidera.

Ranije danas, tajvansko ministarstvo odbrane saopštilo je da opazilo u i oko Tajvanskog moreuza 22 kineskih vojnih aviona i šest brodova mornarice.

Tenzije u Tajvanskom moreuzu i celom azijsko-pacifičkom regionu porasle su nakon posete Pelosi Tajvanu 2. i 3. avgusta, nakon čega je kineska vojska održala višednevne vežbe velikih razmera.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: