Podeli vest

Poslanici su rad nastavili raspravom o amandmanima na predlozene zakone.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Parlamentarni izbori 2022
Skupština RS, Shutterstock

U parlamentu su prethodno polemisali ministar odbrane Miloš Vučević i poslanik Narodne stranke Borislav Novaković, kome kako tvrdi opozicija, nije omogućeno da replicira Vučeviću.

Potom se javio Lazović koji je reklamirao povredu Poslovnika negodujući zbog, kako je rekao, ponašanja predsednika Skupštine Srbije Vladimira Orlića.

Posle te opomene poslanici opozicije su ustali sa svojih mesta, a Orlić ih je upitao da li žele da rade ili da idu na ručak. Pošto se poslanici nisu vratili na mesta, usledila je vanredna pauza.

Ne zna se koliko će ta pauza trajati, ali opozicija traži da se održi sednica Kolegijuma skupštine na kojoj bi se odlučilo kako će se dalje raditi.

Posle vanredne pauze, Skupština nastavila rad

Posle vanredne pauze u Skupštini Srbije koja je usledila nakon izricanja opomene šefu Poslaničke grupe Zeleno-levi blok Radomiru Lazoviću, nastavljen je rad parlamenta.

Poslanici su rad nastavili raspravom o amandmanima na predlozene zakone od kojih je najveći broj podnet na predlog Zakona o budžetu za 2023. godinu.

Opomene još četvorici poslanika

Nastavak sednice Skupštine Srbije nakon vanredne pauze počeo je izricanjem opomena četvorici poslanika.

Predsedavajući Vladimir Orlić opomene je izrekao Aleksandru Jovanoviću Ćuti, Srđanu Milivojeviću, Borislavu Novakoviću i Radomiru Lazoviću kome je ovo bila druga opomena danas.

Prethodno, Orlić je proglasio vanrednu pauzu jer su poslanici opozicije nakon što je Lazoviću izrečena prva opomena praktično blokirali rad parlamenta tako što su ustali sa svojih mesta i krenuli ka stolu predsedavajućeg držeći u rukama skupštinski Poslovnik.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: