Podeli vest

Pošta Srbije je tokom jučerašnjeg dana i danas do 12 časova, primila ukupno 45.204 prijave građana za vaučere za odmor u Srbiji, saopšteno je iz ovog javnog preduzeća.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Pošta Srbije

Više od polovine zahteva podneli su penzioneri, 26.839 ili 59,37odsto, slede zaposleni sa primanjima manjim od 70.000 dinara sa 12.104 prijava, 26,78 odsto, zatim nezaposleni sa 4.649 podnetih zahteva, odnosno 10,28 odsto, a značajno interesovanje pokazali su i studenti sa 878 prijava.

Najviše vaučera je izdato u pošti u Kragujevcu, a najveće interesovanje građani Srbije su do sada pokazali za smeštaj na Kopaoniku, Prolom banji, Sokobanji i Sijarinskoj banji.

“Pošta Srbije je unapredila sistem evidentiranja i prijema prijava građana, čime će proces izdavanja vaučera biti brži. To je posebno bitno jer je odlukom Vlade Srbije omogućeno da 95.000 ljudi, koji su početkom godine dobili vaučere u iznosu od 5.000 dinara, sada podnesu zahtev za dodatnih 10.000 dinara” , rekao je v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Ðorđević.

Naveo je da će prijave tih korisnika, koji apliciraju za razliku do punog iznosa od 15.000 dinara, početi da se primaju na šalterima svih pošta od sutra, 29. juna.

“Ovi korisnici ne bi trebalo da žure jer svi koji imaju pravo na dodatne vaučere, zahteve mogu da podnesu do 21. septembra, uz podnošenje iste dokumentacije kao prilikom prethodne prijave”, rekao je Ðorđević.

Vaučeri se mogu koristiti za plaćanje smeštaja, noćenja sa doručkom, pansiona i polupansiona, u trajanju od najmanje pet dana, a svi detalji u vezi sa uslovima i potrebnom dokumentacijom dostupni su na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: