Podeli vest

Dva patrolna robota Singapurske policije (SPF) raspoređena na su terminalu aerodroma od aprila. Njihov zadatak je da budu podrška pri pregledima pre poletanja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto:Pixabay ilustracija

Svaki robot je opremljen kamerom sa vidnim poljem od 360 stepeni. Kamera je postavljena na jarbol koji se može podići do 2,3 m, omogućavajući službenicima u operativnoj prostoriji aerodromske policije da bolje vide šta se dešava na aerodromu.

Prema opisu policije, roboti su u stanju da upozoravaju prolaznike koristeći žmigavce, sirene i zvučnike dok čekaju da stignu “pravi” policajci. Takođe, građani mogu direktno komunicirati sa policijom tako što će pritisnuti dugme koje se nalazi na robotu.

Roboti mogu da emituju audio poruke preko ugrađenih zvučnika i prikazuju poruke – kao što je „Policijska operacija u toku“ – na LCD panelu.

“Integracija robotike poboljšava operativnu efikasnost i sposobnost naših oficira na prvoj liniji omogućavajući im da budu efikasniji u svojim dužnostima”, rekao je šef aerodromske policije Lim Ke Wei.

Roboti mogu da snimaju i “lajvstrimuju” dešavanja oko sebe. Snimak koji napravi mogu čuvati 30 dana pre nego što se prenese u arhiv aerodroma.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: