Podeli vest

Kineska kompanija NetDragon Websoft nedavno je ušla u istoriju tako što je za svog izvršnog direktora imenovala virtuelnog humanoidnog robota.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

ROBOT
Foto: Pixabay ilustracija

Novi izvršni direktor sa veštačkom inteligencijom, poznata kao „Ms Tang Ju“, navodno će biti na čelu „odeljenja za organizaciju i efikasnost“ nadgledajući operacije u tehnološkoj kompaniji vrednoj skoro 10 milijardi dolara.

Odbor NetDragon Websoft-a očigledno veruje da je veštačka inteligencija budućnost korporativnog upravljanja, a imenovanje gospođe Tang Ju predstavlja simboličnu obavezu da se prihvati upotreba veštačke inteligencije i promeni način na koji kompanija posluje.

„Tang Ju će pojednostaviti tok procesa, poboljšati kvalitet radnih zadataka i poboljšati brzinu izvršenja“, navodi se u saopštenju za štampu kompanije NetDragon Vebsoft. „Tang Ju će takođe služiti kao centar podataka u realnom vremenu i analitički alat za podršku racionalnom donošenju odluka u svakodnevnim operacijama, uspostavljanju efikasnijeg sistem upravljanja rizikom.

„Pored toga, očekuje se da Tang Ju igra ključnu ulogu u razvoju talenata i obezbeđivanju poštenog i efikasnog radnog mesta za sve zaposlene“, dodaje se u saopštenju za javnost.

Do sada nisu otkrivene nikakve detaljne informacije o izvršnom direktoru sa veštačkom inteligencijom, ali kontroverzna vest je izazvala burnu debatu u medijima oko koncepta mašina koje preuzimaju poslove ljudi.

Zanimljivo je da je 2017. popularni kineski preduzetnik Džek Ma javno izjavio da će „za 30 godina robot verovatno biti na naslovnoj strani Time Magazina kao najbolji izvršni direktor“.

Izgleda da to počinje da se dešava, a kako će izgledati borba za ljudska i prava radnika, ostaje da se vidi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: