Podeli vest

Hiljade demonstanata izašlo je na ulice izraelskih gradova kako bi zahtevali od vlade da postigne dogovor sa palestinskom militantnom gupom Hamas koji bi omogućio da taoci oteti 7. oktobra u napadu Hamasa budu vraćeni u Izrael.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

Najveći protesti organizovani su u subotu uveče u Jerusalimu i Tel Avivu, a za razliku od prethodnih protesta, porodice talaca i antivladini demonstranti marširali su zajedno.

Na nekoliko mesta u dva grada došlo je do okršaja demonstranata i policije, a policija u Tel Avivu saopštila je da je sedam osoba uhapšeno, prenosi Tajms of Izrael. Hamas je prethodne nedelje objavio dva video-snimka na kojima se vide oteti, a demonstranti su uzvikivali njihova imena, dok su na spominjanje premijera Banjamina Netanjahua i njegove vlade vikali ”sramota”.

Tajms of Izrael navodi da se veruje da je u Pojasu Gaze ostalo 129 talaca, ali da neki od njih nisu živi, nakon što je 105 talaca oslobođeno tokom jednonedeljnog primirja krajem novembra, a četiri taoca su oslobođena pre toga.

Trojicu talaca je spasila izraelska vojska, a takođe su pronađena tela 12 otetih osoba, uključujući tela tri taoca koje su izraelske snage ubile greškom. Izraelska vojska je potvrdila smrt 34 taoca od onih koje još drži Hamas, pozivajući se na nove obaveštajne podatke i dokaze do kojih su došli vojnici u Gazi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: