Podeli vest

Maja Gojković i Dragan Džajić potpisali su Sporazum o saradnji između Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i Fudbalskog saveza, saopštilo je Ministarstvo kulture.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

gojković džajić
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO KULTURE

Potpredsednica Vlade Republike Srbije, predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i ministarka kulture Maja Gojković i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić potpisali su Sporazum o saradnji između Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i Fudbalskog saveza, saopštilo je Ministarstvo kulture.

Cilj ovog sporazuma, kako se navodi u saopštenju je unapređenje rodne ravnopravnosti i jačanje položaja žena u Republici Srbiji, saopštilo je Ministarstvo kulture.

“Gojković i Džajić su potpisali Sporazum imajući u vidu da je potrebno zajednički raditi na podizanju svesti javnosti o suzbijanju nasilja nad ženama i devojčicama, kao i jačanju svesti o ulozi žena kao jednog od važnih nosilaca promena u društvu i njihovog doprinosa razvoju i prosperitetu nacije” poručuju iz Ministarstva kulture.

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i Fudbalski savez Srbije su utvrdili buduću saradnju u pogledu zajedničkih aktivnosti na razvoju i promociji učešća žena i devojčica u sportu, sa ciljem da se obezbede jednaki uslovi za aktivno učešće devojčica i žena u sportu i sportskim aktivnostima.

Kako se navodi u saopštenju ” osim navedenog cilj ovog porazuma je i prepoznavanje zajedničkih aktivnosti koje se odnose na afirmaciju sporta, a posebno fudbala, kod devojčica i žena, menjanje predrasuda i stereotipa o rodnim ulogama kada su sport i fudbal u pitanju, razmenu iskustava i sprovođenje zajedničkih edukacija, kao i društveno odgovorne kampanje i aktivnosti koje za cilj imaju podizanje svesti javnosti o izazovima društva u pogledu rodne ravnopravnosti i položaja žena” Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i Fudbalski savez Srbije zajednički će koordinirati svoje aktivnosti u vezi sa primenom Sporazuma o saradnji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ