Podeli vest

Privredna komora Srbije (PKS) i Srpska asocijacija menadžera (SAM) potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji. 

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg

Sporazum su potpisale Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS i Jelena Bulatović, izvršna direktorka SAM.

Cilj je da se, zajedničkim aktivnostima i projektima PKS i SAM, pruži podrška razvoju preduzetništva u Srbiji, sa fokusom na razvoj ženskog i omladinskog preduzetništva. 

Direktorka Sektora preduzetništva PKS Branislava Simanić izjavila je da će, zajedno sa SAM, intenzivno raditi na određenim aktivnostima i projektima, koji su usmereni upravo na osnaživanje mladih preduzetnika i žena preduzetnica.

“Smatramo da su ove dve kategorije preduzetnika izuzetno značajne. Sama država i Privredna komora Srbije prepoznali su i omladinsko preduzetništvo i žensko preduzetništvo kao snažan resurs novog zapošljavanja i upravo iz tih razloga je kreiran čitav niz mera, kako finansijske, tako i nefinansijske podrške”, rekla je Simanić.

Istakla je da iznos bespovratnih sredstava namenjen ovoj grupi preduzetnika nikada nije bio veći.

“Pomenula bih programe koji su ove godine bili realizovani, a u okviru kojih su mladi mogli da ostvare 35 odsto bespovratnih sredstava, žene preduzetnice 40 odsto bespovratnih sredstava, odnosno 50 odsto bespovratnih sredstava ukoliko posluju u devastiranim područjima”, kazala je Simanić.

Ona je dodala i da je nefinansijska podrška, u vidu znanja i veština, od izuzetnog značajna za razvoj ovih preduzetnika.

“Organizujemo čitav niz besplatnih edukacija, podstičemo ih na digitalizaciju poslovanja, na inovativnost, jer smatramo da samo na taj način njihovi biznisi mogu da budu konkurentni i održivi na duži rok”, zaključila je Simanić.

Izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera Jelena Bulatović izjavila je da je jedan od njihovih ciljeva unapređivanje znanja i veština menadžera i preduzetnika.
“Pošto se prvenstveno bavimo edukacijom i razvojem menadžerskih veština, nadam se da će našim budućim preduzetnicima, a i ovim postojećim, biti značajno da unaprede svoje znanje. Pružićemo im platformu da se sreću, razmenjuju znanja i iskustava, da jačaju veštine upravljanja kompanijama, jer što oni budu uspešniji u tome, imaćemo uspešnije kompanije, samim tim i uspešniju privredu i mislim da je to boljitak za sve”, rekla je Bulatović.

Istakla je da žele ovim grupama preduzetnika da daju “vetar u leđa”, koji im je potreban za jedan uspešan biznis, sigurnost i održivost.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ